Welke Wijn Bij Hutsepot?

Hutspot: een stevige rode wijn We sluiten af met nog een echte Hollandse klassieker, hutspot! De wortel en ui lenen zich voor een wijn met kracht. De twee stevige groenten kunnen goed gecombineerd worden met een stevigere rode wijn. Een wijn met kruiden, een pepertje en aardse smaken zal het goed doen.
Bij de smeuïge aardappelstamppot met zijn zoetige smaak van gestoofde ui en winterwortel smaakt een geurige witte wijn met milde, opwekkende zuren perfect. Viognier, zonder of met weinig houtrijping, Furmint, droge Pinot Gris, Weissburgunder en Grüner Veltliner zijn aanraders bij de traditionele versie.
Wat te drinken bij hutsepot? Bij de smeuïge aardappelstamppot met zijn zoetige smaak van gestoofde ui en winterwortel smaakt een geurige witte wijn met milde, opwekkende zuren perfect. Viognier, zonder of met weinig houtrijping, Furmint, droge Pinot Gris, Weissburgunder en Grüner Veltliner zijn aanraders bij de traditionele versie.

Welke wijn past bij stamppot?

Bijna alle stamppotten hebben gemeenschappelijk een romig mondgevoel. Over het algemeen sluiten fijn aromatische witte wijnen – zoals chardonnay, pinot blanc of pinot gris – met niet te hoge zuren en een licht romig mondgevoel hier goed bij aan.

Welke wijn drink je bij rode kool?

Rode kool is een buitenbeentje in de koolfamilie door de vrij zoete smaak. Daar past dan ook een rode wijn bij die tegen deze zoetheid op kan. Suggesties: Amarone uit Italië, primitivo uit Zuid-Italië, shiraz uit Australië, zinfandel uit Californië.

Welke witte wijn bij zuurkool?

Witte wijn bij zuurkool

Ideaal zijn halfzoete Duitse witte wijnen als Riesling en Weissburgunder, maar ook een intense, fruitige witte wijn als Pinot Grigio is een uitstekende combinatie bij zuurkool.

See also:  Hoe Lang Zout Bewaren?

Welke wijn drink je bij andijviestamppot?

Andijvie vraagt om een witte wijn, denk dan aan een Pinot Blanc. Goede wijn/spijs combinatie is eveneens een sappige en fruitige Pinot Noir, bijvoorbeeld uit Zuid Afrika. Frisse zuren en een klein bittertje sluiten goed aan op de andijviestamppot.

Welke wijn bij hete bliksem?

Kies bij hete bliksem voor een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld sauvignon blanc, frisse Grüner Veltliner van Nigl of Franse Gaillac blanc. De frisse zuren combineren uitstekend met de appels.

Welke wijn bij Preischotel?

Prei is een groente met een delicaat-vegetale smaak en een zoet accent. Je hebt dus een jonge ‘groene’ wijn nodig, die echter gemaakt werd van rijp fruit. Suggestie: sauvignon blanc uit Zuid-Afrika.

Welke wijn bij Witlofschotel?

Bittere slasoorten als witlof, waterkers, rucola of radicchio vragen om witte of rode wijn met bite. Denk aan witte Italiaanse wijnen, zoals Vermentino, Verdicchio, Arneis. Of Nebbiolo, Dolcetto of Sangiovese. Ga je witlof stoven of bakken, kies dan voor rode wijn.

Welke groente past bij rode wijn?

 • Paprika. Pittig fruitige rode wijn, zoals Rioja, Rhône of Zinfandel.
 • Prei. Kruidig en soepele rode wijn, zoals Syrah, Merlot of Grenache, of vol wit, zoals Chardonnay.
 • Pompoen. Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Viognier, of romig rode wijn, zoals Sangiovese of Tempranillo.
 • Sperziebonen.
 • Spinazie.
 • Spruitjes.
 • Tomaat.
 • Witlof.
 • Wat is het verschil tussen zuurkool en Wijnzuurkool?

  De gewone en de wijnzuurkool. In principe hetzelfde product, maar tijdens het garingsproces wordt wijn gegoten bij de wijnzuurkool. Deze wijn zorgt er verder niet voor dat er een alcoholsmaak aan zit, maar het smaakt enigszins lichtjes naar witte wijn.

  See also:  Hoe Lang Vaatwasser?

  Welke wijn bij zuurkool met spek?

  Bij deze combinatie van fris-zure, zacht-romige en zoutige smaken kun je het beste voor een eveneens frisse, aromatische witte wijn gaan, zonder hout, maar wel met een wat rondere body. Denk bijvoorbeeld aan een Duitse Weissburgunder of een Riesling uit Rheinhessen of de Pfalz.

  Welke wijn bij confit de canard met zuurkool?

  Bij deze confit de canard met zuurkool dronken we er een Grüner Veltliner bij; die verfrist en sluit goed aan bij de zuurkool. Maar waarschijnlijk is een Pinot Noir uit Duitsland of Bourgogne een betere optie. Ook fris in de zuren, maar de aardse kruidigheid sluit beter aan op de paddenstoelen en truffeljus.

  Welk bier bij stamppot?

  Volgens Bierambassadeur Kempen zijn het amberkleurige bieren die zich voor dit gerecht het best lenen. “Deze bieren, zoals Belgisch ambier, Engels pale ale en zelfs Vienna Lager brengen altijd een zweem van karamel mee. Dit is lichtjes bitterzoet, wat een prima fundament onder de stamppot legt.

  Welke wijn bij zoete aardappel stamppot?

  Soepele rode wijnen passen perfect bij deze smeuïge, winterse stamppot. Zowel middelzware als volle rode wijnen sluiten er bij aan. Zoek je een fris en fruitig accent, denk dan aan Bardolino, Valpolicella en Moulin-à-Vent. Ga je voor extra warmte, denk dan aan een volle Zweigelt, Pinotage of Shiraz.

  Wat drink je bij eten?

  Welke wijn past bij precies bij jouw gerecht

  Asperges Sylvaner of Muscat / Gewürztraminer / Sancerre / Menetou-Salon / Pouilly Fumé
  Paddenstoelen Pinot Noir
  Paté algemeen Mâcon-Village / Graves / Fumé Blanc / Australische Shiraz / Chianti
  Paté van kip Pomerol
  Paté van eend Coteaux du Layon / Riesling / Chianti / Sauternes
  Adblock
  detector