Welke Wijn Bij Linzen?

De zilvervliesrijst en linzen zorgen voor een licht nootachtig effect. De yoghurt en limoen geven het geheel een fris accent. Schenk hier een een pinot blanc of pinot gris uit de Elzas bij. Deze wijn sluit goed aan bij de Aziatische kruiderij en het zoete van de kokosmelk.
Linzen vragen door hun wat melig/droge karakter om een volle stevige rode wijn. Spaanse Rioja Crianza voldoet aan deze eis. Herkenbaar door het volle en rijpe zwarte fruit, subtiele aanwezigheid van hout, en een zachte structuur.
Bij deze kabeljauw met pancetta (spek) en linzen – een pittig en stoer visgerecht met een volle smaak, bite en een vetje van het spek – kun je gerust een stevige witte wijn schenken. Bijvoorbeeld een uit de Portugese Dão of Italiaanse Marken. Ook houtgerijpte wijn, zowel wit als soepel rood, is heerlijk hierbij.

Welke wijn bij Indiase gerechten?

Wijn bij Indiaas eten

In de Indiase keuken wordt graag gewerkt met kruiden. Aromatische wijnen, met wellicht een klein zoetje, passen daar goed bij. Denk aan een Riesling of een Viognier. Dat zoetje werkt vooral bij gerechten die ook scherp van smaak zijn.

Wat drinken bij Indiaas eten?

Wat drink je bij een Indiase maaltijd? Het zal je misschien verbazen, maar in India is het vrij normaal om karnemelk bij het eten te drinken! Je kunt natuurlijk altijd water of spa rood serveren, maar ook een fris biertje past perfect bij een Indiase curry night.

Wat drink je bij Indiase curry?

Om de pittigheid te compenseren kun je er heel goed een echte Indiase lassi bij drinken, maar een glas frisse Portugese witte wijn (zoals onze Mafesousa) is ook een goede manier om de pepertjes te temperen.

See also:  Welk Brood Bij Kaasplank?

Welke wijn past bij broccolisoep?

Meestal adviseer ik bij broccolisoep een krachtige frisse witte wijn. Het kan een Grüner Veltliner of een Sauvignon Blanc (liefst uit de Nieuwe Wereld) zijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar een witte Bordeaux wijn.

Welke wijn past bij Chinees eten?

Een goede keuze is een frisse en fruitige witte wijn met een licht zoetje in de smaak. Denk aan een Pinot Blanc of een Gewürztraminer. Liefhebbers van rood kunnen het beste gaan voor een frisse en fruitige rode wijn met een stevige body die vrij koel geschonken wordt.

Welke wijn past bij pittige kip?

Welke rode wijn bij pittige kip? Ga voor een pinot noit. Gebakken of gekookte kipfilet: chardonnay of voor rood: gamay (beaujolais) of pinot noir. Gegrilde kipfilet: pinot noir, een beaujolais of een niet te zware syrah.

Wat drinken bij Aziatisch eten?

Schenk dan een riesling uit Duitsland of een gewürztraminer uit de Elzas. Een rosé met licht zoetje kan ook heel goed. Wil je de smaak van het pittige eten juist versterken? Kies dan een frisse wijn zonder zoetje zoals een grüner veltliner.

Welk bier past bij Aziatisch eten?

De pittigheid van Aziatisch en de bitterheid van bier versterken elkaar, waardoor het bier te bitter wordt en het eten te scherp. ‘Veel beter zet je daar iets zoeters naast. Zoals een stout of een dubbel.’

Welke rode wijn bij Aziatisch eten?

Ga dan voor lichtere soorten zoals de gamay-druif, die veel in de Beaujolais voorkomt. Of ga voor pinot noir of een Duitse spätburgunder. Toch een iets vollere wijn? Ga dan voor een Spaanse garnacha (grenache), die heeft meer body maar past nog goed bij Aziatisch eten.

See also:  Hoe Kogelbiefstuk Bakken?

Welke wijn bij Indische curry?

Of het nou gaat om een Indiase, Thaise of ander curry, ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze kruidig en licht pikant tot pikant zijn. Wijnen die ernaast geserveerd worden, hebben wel een licht zoetje nodig. Een fruitige en niet al te droge rosé, een schuimwijn of een Riesling zijn perfect voor bij een curry.

Welke wijn bij saté?

peper: met kruidige wijnen als Shiraz/Syrah. Hier passen ook Saté en BBQ saus goed bij. rode wijn: met Cabernet Sauvignon of mooie blends met o.a. deze druif, denk aan fruitige Merlot of Pinotage.

Welke wijn bij midden oosterse gerechten?

Denk aan een rode volle wijn uit Libanon of een wijn die daar wat van weg heeft als een Portugese wijn uit de Douro. Een witte wijn mag ook zeker vol zijn van smaak. Een witte Spaanse als de Autor of een hout gelagerde witte kunnen goed samen.

Welke wijn bij linzensoep?

Welke wijn bij linzensoep? Wijnen van de Chardonnay, Viognier en Pinot Gris passen hier het beste bij. Vermijd echter wel houtgerijpte wijnen.

Welke wijn bij welke soep?

Wijn bij soep

Druivenrassen met hoge zuren vullen de soep goed aan. Rode wijnen van de Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon of Cabernet Franc druif zijn een uitstekende begeleider bij dit gerecht. Bij een lichtere soep, zoals een groentesoep of kippensoep, kunt u het best een droge witte wijn schenken.

Waarom geen wijn bij soep?

Door het urenlange trekken van de groenten en de botten, waarbij vooral de gelatine uit die botten zorgt voor een lekker vetje en een vol en filmend mondgevoel. Dat wijnen slecht combineren met deze vloeibare kost, komt omdat soep niet dol is op kou, stroefheid en zuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector