Welke Wijn Bij Pulled Pork?

Zoek je een lekkere wijn om te drinken bij pulled pork, spareribs of speklapjes? Een goed glas primitivo maakt het helemaal af. Soepele rode wijnen doen het namelijk altijd goed naast een vettere vleessoort van de BBQ.
Met welke wijn serveert de de Pulled Pork Barbaresco, Barolo of Nebbiolo zijn perfecte keuzes. De belangrijke tannines helpen de mond te ontdoen van overtollig vet, en de belangrijke structuur van deze wijnen is met name bedoeld als ondersteuning voor een uitgebreid gerecht dat rijk is aan aroma’s zoals de Pulled Pork.

Welke wijn bij spare ribs?

Meestal worden spareribs gemarineerd in een saus waarin nogal wat zoete ingrediënten zitten (ketchup, honing, suiker). Daarom vraagt dit gerecht om een rode zuiderse wijn: uit Languedoc-Roussillon, Zuid-Italië (negroamaro, nero d’avola) of Zuid-Amerika (malbec uit Argentinië, carmenère uit Chili).

Welke wijn past bij Cote de Boeuf?

Kies een stevige rode wijn met met veel tannines naast jouw côte de boeuf van de BBQ. Bijvoorbeeld een merlot of een barbera. Liever een lichte of medium stevige wijn met een hogere zuurgraad? Kies dan eens voor een sangiovese, sauvignon of syrah.

Welke wijn bij Pulled Chicken?

Welke wijn bij Pulled Chicken?

 • Franse rode wijn.
 • Spaanse rode wijn.
 • Chileense rode wijn.
 • Chardonnay.
 • Welke rode wijn om te marineren?

  Bovendien houdt vlees gemarineerd in wijn het vocht vast tijdens de bereiding en blijft daarom heerlijk mals.

  De wijn die u vervolgens schenkt bij dat heerlijke malse vlees is natuurlijk de wijn die u ook voor de marinade hebt gebruikt:

 • Merlot.
 • Cabernet Sauvignon.
 • Blend Cabernet Sauvignon – Syrah.
 • See also:  Hoe Maak Je Chili Mayonaise?

  Welke witte wijn BBQ?

  Kies bij witte wijn voor niet teveel zuren. Sauvignon Blanc, Riesling en Chenin Blanc vallen dus af.

  Bedenk dat:

 • ook niet geoefende wijndrinkers ook wijn drinken bij een barbecue.
 • een barbecue al snel 3 à 4 uur duurt.
 • het tempo vaak vrij hoog ligt tijdens een barbecue.
 • de zon stevig schijnt tijdens een barbecue.
 • Welke wijn bij de bbq?

  Bij een barbecue gaat het vaak om wat sterkere smaken, rokerige aroma’s, kruiden en marinades. Er mag dan ook best wel een stoere wijn naast gezet worden. Een rode Rhône wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre, een mooie Argentijnse rode wijn of juist een fruitige en iets frisse rode Beaujolais.

  Welke wijn in de boeuf bourguignon?

  Boeuf bourguignon heeft zijn oorsprong in de Franse Bourgogne. In de Bourgogne is Pinot Noir de belangrijkste druif om rode wijn mee te maken. De combinatie met boeuf bourguignon is uitstekend, want Pinot Noir kan met zijn zuren goed opboksen tegen het zuur van de rode wijn in de saus.

  Welke wijn past bij Beef Wellington?

  Een klassieke combinatie bij beef wellington is dan ook een mooie, wat krachtigere Pinot Noir uit de Bourgogne. Bordeaux kan ook goed; ga bijvoorbeeld voor een mooie Saint-Émilion of Pomerol. Een niet te zware Syrah uit de Noord-Rhône of een mooi gerijpte Barbaresco of Barolo zijn ook uitstekende opties.

  Welke wijn bij Black Angus steak?

  Met mooie, evenwichtige wijnen van grote druiven als cabernet sauvignon, syrah, sangiovese en tempranillo zit je zeker safe. Denk aan Médoc, Cornas, Brunello di Montalcino en Ribera del Duero.

  See also:  Hoe Krijg Je Vieze Geur Uit De Koelkast?

  Welke rode wijn is goed om mee te koken?

  Een volle wijn past bijvoorbeeld beter bij een kruidig gerecht of een gerecht met zware sauzen. Een lichte rode wijn (soms een rosé) past weer beter bij een gerecht met een romige of lichte saus.

  Welke rode wijn gebruiken om te koken?

  Droge rode of witte wijnen zijn goede kookwijnen. Gebruik rode of witte droge wijnen (afhankelijk van wat je kookt) bij runderstoofpotjes, romige soepen, bij mosselen en in rode of witte wijnsaus.

  Welke rode wijn bij Wildstoofpotje?

  Hertenvlees, ook wel rood wild genoemd, is krachtig, dus daar mag best een volle rode wijn tegenover staan. Pinot Noir is een prima keuze, maar ook rode Bordeaux wijnen passen goed bij hertenvlees. Bij een stoofschotel van hertenvlees met lekker wat kruidigheid, past ook een kruidige wijn.

  Adblock
  detector