Wie Kakelen Wil Moet Eieren Leggen?

Kakelen kan iedereen, maar eieren leggen dat is wat anders. Kakel is kakel, de hoenderen leggen de eieren. Kakelen gelijk een hen die een ei gelegd heeft. Het kakelt wel maar legt geen eieren. Kakelen kan iedereen, maar eieren leggen dat is wat anders. Kakel is kakel, de hoenderen leggen de eieren. Kakelen gelijk een hen die een ei gelegd heeft.
#52 Wie kakelen wil, moet ook eieren leggen Betekenis: Belofte maakt schuld.

Wie kakelen wil moet leggen?

Drukte om niets. Die kakelen wil moet ook eieren leggen. Niet alleen beloven, ook doen! Als je wilt dat je kippen eieren leggen dan moet je het kakelen verdragen.

Wie een omelet wil bakken zal een ei moeten breken?

Wie een omelet wil bakken moet eerst eieren breken.

Als je wat wil bereiken moet je daarvoor iets op offeren.

Heb je je ei al gelegd?

(2008) (managers) ergens nog een beslissing over moeten nemen.

Wat betekent eieren maken geen ruzie met stenen?

Wat betekent eieren maken geen ruzie met stenen? Als men getrouwd is, moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten. Eieren maken geen ruzie met stenen. Het paard en de koe leefden als kat en hond.

Wat betekent Daar ben ik niet vies van?

In ergens niet vies van zijn betekent vies ‘afkerig van’. Deze uitdrukking betekent: ‘iets (stiekem) erg lekker vinden’, zoals in ‘Ik ben niet vies van een flink stuk boterkoek op zijn tijd.

Wat betekent beter een half ei dan een lege dop?

Beter een half ei dan een lege dop, een duidelijke manier om te verwoorden: je kan beter iets hebben dan helemaal niets. Wees tevreden met wat je wel hebt.

See also:  Hoe Maak Je Crunchy Sushi?

Kan geen omelet maken zonder eieren te breken?

Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken is een vaste uitdrukking in het Nederlands en verschillende andere talen. Er wordt mee bedoeld dat men, om een bepaald doel te bereiken, onvermijdelijk andere zaken moet opofferen.

Wat betekent het spreekwoord koek en ei?

Als het ergens weer koek en ei is, dan is de sfeer heel goed: iedereen kan weer goed met elkaar overweg, er is totaal geen ruzie of kinnesinne meer. Soms heeft deze uitdrukking een wat ironische bijklank: ‘het gaat nú (ineens) weer goed, maar of het in de toekomst zo blijft, is nog maar de vraag’.

Wat betekent Je maakt het van eieren?

D.w.z. den boel bederven, het bont maken: vroeger ook het maken als eieren die uitloopen; vgl.

Waar ik mijn ei in kwijt kan?

kunnen zeggen wat men te zeggen heeft. kunnen zeggen wat men te zeggen heeft; kunnen doen wat men graag wil doen; aan bod komen; aan zijn trekken komen. Voorbeelden: Eindelijk een baan waarin ik mijn ei kwijt kan en mijn sporen kan verdienen.

Wat een ei betekenis?

Het begrip ei heeft 6 verschillende betekenissen: 1) vrouwelijke geslachtscel. vrouwelijke geslachtscel waaruit zich, na bevruchting, een nakomeling kan ontwikkelen.

Wat betekent appel en ei?

De uitbreiding van een eitje met appeltje is vrijwel zeker te danken aan het bestaan van de uitdrukking voor een appel en een ei (‘voor een heel laag bedrag’), die al in de achttiende eeuw voorkwam. De betekenissen ‘voor weinig geld’ en ‘een makkie, een kleinigheid’ liggen immers niet zo ver uit elkaar.

See also:  Hoe Wordt Balsamico Azijn Gemaakt?

Wat is de betekenis van eieren voor je geld kiezen?

Eieren voor zijn geld kiezen betekent dat je met minder genoegen moet nemen dan waar je eigenlijk op uit was. Je krijgt dan in elk geval íéts, ook al is het minder dan je had gehoopt.

Wat betekent eieren voor zijn geld kiezen?

Eieren voor zijn geld kiezen (vroeger ook: appelen voor zijn geld kiezen) betekent: zich met minder tevreden stellen dan men aanvankelijk had verlangd. Eieren en appelen, die de meeste mensen geacht werden tot hun beschikking te hebben, golden in vroeger tijd als ruil- of betaalmiddel voor geringe zaken.

Waar komt de uitdrukking appeltje eitje vandaan?

Appeltje-eitje.

Appeltje-eitje is een relatief jonge uitdrukking: in 2005 nam Van Dale de uitdrukking voor het eerst op. De uitgebreide versie van ‘Dat is een eitje!’ is waarschijnlijk ontstaan door de uitdrukking ‘voor een appel en een ei’ (= voor weinig geld), die al in de 18e eeuw bestond.

Adblock
detector