Aardappelpuree Welke Aardappelen? (TOP 5 Tips)

Welke aardappelen best voor puree?

Bloemige aardappelen: bloemige aardappelen zijn losser van structuur en vallen tijdens het koken gemakkelijker uit elkaar. Ze zijn geschikt voor de bereiding van puree, frietjes, soep en soufflés. Hoe meer zetmeel de aardappel bevat, hoe bloemiger deze is.

Welke aardappelen voor gekookte aardappelen?

De Berber, Bildtstar, Eersteling en de Redstar zijn vrij vastkokende aardappelen. Je kunt ze goed gebruiken om te koken, te bakken, friet van te maken en om er ovenschotels en salades van te maken. Kruimige of bloemige aardappelen, ook wel afkokers, genoemd, zijn in de regel zetmeelrijk.

Wat zijn de beste aardappelen voor friet?

Voor het allerbeste resultaat De allerlekkerste frietjes maak je van bloemige aardappelen. Bintjes, bijvoorbeeld. Dat zijn vrij grote, lange aardappelen die voldoende zetmeel bevatten om je frietjes lekker goudbruin en krokant te maken. Andere rassen die geschikt zijn, zijn Agria, Désirée, Première en Santé.

Welke aardappelen beste voor oven?

Je gaat best voor een vastkokende aardappel zoals de Charlotte, Franceline of Nicola. Deze soorten houden mooi hun vorm. De Franceline heeft een dunne schil en hoef je dus niet te schillen. Ook krielaardappelen in de oven zijn superlekker.

Wat zijn goede aardappelen?

De tien populairste aardappelrassen

 1. Bildstar. Rode ronde, vrij vastkokende aardappel met een mooi los kruimlaagje.
 2. Doré Zeer kruimige aardappel met een volle smaak.
 3. Eigenheimer. Zeer kruimige aardappel die ook onder de naam Borger verkrijgbaar is.
 4. Frieslander.
 5. Irene.
 6. Malta.
 7. Nicola.
 8. Opperdoeser ronde.

Welk ras zijn kruimige aardappelen?

Daarin maken we onderscheid tussen kruimige aardappelen en vastkokende aardappelen. Sommige soorten zitten er tussenin, waardoor ze deels vastkokend en deels kruimig zijn van aard. Kruimige aardappelsoorten die Aardappelshop teelt zijn: frieslander, bintje, première, doré en eigenheimer.

See also:  Welk Fruit Bij Diabetes? (Solution found)

Welke aardappelen voor wat?

Verschillende soorten aardappels

 • Vastkokende aardappels: geschikt voor salades, ovenschotels en gerechten waarbij je de aardappel in kleine stukjes snijdt.
 • Vrij vastkokende aardappels: geschikt om te bakken en voor in ovenschotels.
 • Kruimige aardappels: geschikt om te poffen, bakken, pureren en frituren.

Kun je van vastkokende aardappelen friet maken?

Voor goeie friet begin je met de juiste aardappel. Die moet de juiste balans tussen zetmeel en water hebben. Kruimige zetmeelrijke aardappels worden te snel bruin, nog voordat de friet gaar is. Vastkokende aardappels, waar relatief veel water inzit, geven een goeie beet maar hebben juist weer moeite met het bruinen.

Welke aardappelen gebruikt Bram Ladage?

Bintje, Agira en Victoria. Dat zijn de drie soorten die Bram gebruikt. Al zijn ze onherkenbaar als ze eenmaal tot friet gesneden en gefrituurd zijn.

Hoe maak je de beste frietjes?

Hoe maak je de beste frietjes?

 1. 1Kies de geschikte aardappel.
 2. 2Afdrogen is de boodschap.
 3. 3Voorbakken.
 4. 4Tweede keer bakken.
 5. 5Gebruik steeds kwalitatieve frituurolie.
 6. 6Laat het mandje na het bakken niet boven de olie hangen.
 7. 7Bak nooit twee verschillende producten zoals frietjes of kroketjes in dezelfde bakbeurt.

Wat voor aardappel is de Frieslander?

De frieslander is een vastkokende aardappel, met toch een kruimige textuur. De aardappel heeft een gladde gele schil. Hij is geschikt voor koken, bakken, stamppot, salades, frituren en poffen.

Welke aardappelen voor te bakken?

Een vastkokende aardappel kan tegen een stootje en houdt goed zijn vorm tijdens het koken en bakken. Een kruimige aardappel valt sneller uit elkaar tijdens het koken, maar wordt wel eerder krokant. Bak eens een vastkokende aardappel en een kruimige aardappel en kies dan jouw favoriet.

Adblock
detector