Waarom Is Witte Chocolade Geen Chocolade?

Er zijn heel veel mensen die beweren dat witte chocolade geen chocolade is omdat het niet van cacaopoeder wordt gemaakt. En dat klopt. Maar witte chocolade wordt dan wel niet van cacaopoeder gemaakt, er wordt wel gebruik gemaakt van een ander onderdeel van de cacaoboon, namelijk cacaoboter.

Waarom geen witte chocolade?

Witte chocolade bevat geen cacaopoeder, daarom mag witte chocola eigenlijk geen chocola heten. Om witte chocolade te krijgen worden aan de cacaoboter suiker, melkpoeder en smaakstoffen (zoals vanille) toegevoegd.

Hoe krijg je cacaoboter?

Cacaoboter wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. Deze bonen worden gemalen tot een soort vettige brij, de cacaomassa. De cacaomassa wordt vervolgens door persing gescheiden in ruwe cacaoboter en cacaopoeder. Soms vindt er aansluitend een raffinage en ontgeuring van de cacaoboter plaats.

Wat is witte chocolade eigenlijk?

Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter die afkomstig is van de cacaoboon, waar alle chocolade van wordt gemaakt. Witte chocolade is heerlijk romig en daarom past het perfect bij ijs.

Waar is witte chocolade goed voor?

Van witte chocola hoef je zeker niks te verwachten. Het bevat geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. De andere chocoladesoorten bevatten te veel suiker en verzadigd vet om gezond te noemen. Bij melk- en witte chocola is het suikerpercentage het hoogst met zo’n 50-60%.

Waar kan ik cacaoboter kopen?

Waar is cacaoboter te koop? Biologische cacaoboter is op veel plekken te koop, zowel in de winkel als online. Zo kun je terecht bij natuurvoedingswinkels als Ekoplaza, maar ook bijvoorbeeld bij Holland & Barrett. Verder kun je online prima slagen bij onder andere Pit&Pit, De Notenshop, Baktotaal Bouwhuis of Puur Mieke.

See also:  Hoe Smaakt Griekse Yoghurt?

Kan je cacaoboter eten?

Cacaoboter wordt gek genoeg voornamelijk in de cosmeticawereld gebruikt, of nou ja… gek…. zo gek is dat natuurlijk ook weer niet, want cacaoboter is weldadig voor onze huid. Maar het is wel gek te noemen dat we cacaoboter ter consumptie nauwelijks eten.

Wat doet cacaoboter voor je huid?

Cacaoboter werkt verzachtend voor de huid. Daarnaast zit het vol antioxidanten die je huid weer strak maken en tekenen van veroudering tegengaan. Ook zorgt cacaoboter ervoor dat een product makkelijk smeerbaar is wanneer het product op kamertemperatuur is.

Waar is cacaoboter van gemaakt?

Na het roosteren worden de nibs gemalen, daardoor ontstaat een pasteuze donkerbruine stof, de cacaomassa. De cacaomassa wordt onder hoge druk uitgeperst, waardoor cacaopoeder en -boter ontstaan. Smaak en kleur worden bepaald door de soort gebruikte cacaobonen en de temperatuur waarop ze geroosterd zijn.

Wat maakt witte chocolade wit?

Witte chocolade is chocolade die geen cacaopoeder bevat, maar suiker, cacaoboter, melkpoeder en vanille. Het is doorgaans gebroken wit qua kleur.

Wat is het verschil tussen melk puur en witte chocolade?

Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen zoals vanille. Melkchocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen. Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en smaakstoffen.

Hoe moet je witte chocolade smelten?

Smelt witte chocolade altijd met de au bain-marie methode (op een heel lage temperatuur). Witte chocolade smelten in de magnetron is niet handig. Door het lage verbrandingspunt is de kans groot dat het aanbrandt en niet meer bruikbaar is.

Adblock
detector