Wat Is De Voedingswaarde Van Een Meloen? (TOP 5 Tips)

Er zitten 37 kilocalorieën in 1 schijf (120 gram) meloen. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘meloen‘?

1 schijf (120 gram) meloen bevat:

Energie 37 kcal
Koolhydraten 8,1 g
– waarvan suikers 8,1 g
Vezels 0,6 g
Eiwit 0,8 g

3

Hoe gezond is Galiameloen?

Waarom is de Galia meloen goed voor je gezondheid: Het lichtgroene vruchtvlees van de Galia meloen is een bron van vitamine C. Deze vitamine helpt je lichaam bij het wegvangen van schadelijke vrije radicalen en draagt bij aan sterke botten en tanden en een gezonde huid. Ook helpt vitamine C je weerstand goed te houden.

Is Cavaillon gezond?

Ben je een zoetekauw? Dan is de cavaillonmeloen echt iets voor jou, want de cavaillon is de zoetste van allemaal. Hij is heerlijk in een fruitsalade, maar smaakt ook ‘puur’ erg lekker. Het oranjekleurige vruchtvlees heeft een volle smaak en maakt de cavaillonmeloen een gezonde lekkernij voor uit het vuistje.

Wat doet meloen met je lichaam?

Meloen. Bevat: Vitamine C en bètacaroteen, beide zeer sterke antioxidanten welke helpen bij de bescherming van cellen tegen de zogenaamde vrije radicalen. Daarnaast bevat een halve meloen 853mg kalium – bijna 2 keer zo veel als in een banaan-, wat helpt om de bloeddruk te verlagen.

Is Piel de Sapo gezond?

De Piel de Sapo meloen is rijk aan vitamine C. Vitamine C is een antioxidant, waardoor het je lichaam helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Daarnaast is vitamine C belangrijk voor de stevigheid van je huid, botten, tanden en bloedvaten én helpt het je weerstand goed te houden.

See also:  Goji Bessen Waar Vandaan? (TOP 5 Tips)

Wat is gezonder watermeloen of Galia meloen?

Als het je gaat om voedingsstoffen, dan is de galiameloen duidelijk een betere keuze. Onderschat daarnaast de hoeveelheid vezels niet. Die ligt hoger bij de watermeloen dan bij de galiameloen. Dit soort natuurlijke vezels zijn heel belangrijk voor een gezonde darmflora.

Hoe gezond is een pruim?

Eén pruim bevat evenveel antioxidanten als een handvol blauwe bessen. Hierdoor biedt dit fruit een goede bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten. Zo helpen pruimen je bloeddruk verlagen en de nare gevolgen van stress binnen de perken te houden. Daarnaast dragen ze bij tot de darmwerking.

Is meloen gezond om af te vallen?

Meloen is een ontzettend populaire fruitsoort. De meest bekende soort is de Europese meloen, ook wel Cantaloupe genoemd. Meloenen bevatten relatief weinig calorieën en juist veel vitamines – een ideale combinatie als je wilt afvallen of je gezondheid wilt verbeteren.

Is een aardbei wel gezond?

Aardbei bevat veel vitamine C. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen kiwi meer vitamine C. Aardbeien dragen daarnaast bij aan de inname van foliumzuur. Ze bevatten weinig calorieën.

Hoeveel gram is 1 Galiameloen?

Een gemiddelde galiameloen weegt 1 kilo. Dat gewicht levert 230 kilocalorieën. Want per 100 gram krijg je met galiameloen 23 kilocalorieën binnen.

Wat doet watermeloen met je lichaam?

Watermeloen

  • 1: Goede bron van vitamine C. Watermeloen bevat veel vitamine C.
  • 2: Watermeloen beschermt je ogen. Watermeloen is rijk aan antioxidant lycopeen.
  • 3: Lagere bloeddruk. Veel mensen kampen met een te hoge bloeddruk.
  • 4: Watermeloen helpt bij een gezonde huid.
  • 5: Watermeloen hydrateert.
See also:  Hoe Snoei Je Een Clematis? (Question)

Hoe gezond is de watermeloen?

Watermeloen is een geweldige bron van bèta-caroteen die in ons lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine ondersteunt de pigmenten in je netvlies en beschermt je ogen tegen veroudering en nachtblindheid. Bovendien onderhoudt het een gezonde huid, tanden, botten en slijmvliezen.

Adblock
detector