Welke Wijn Bij Camembert?

Amontillado is perfect bij een Camembert. Een droge wijn die het vettige gevoel in de mond in evenwicht brengt van een romige en zalvende kaas zoals deze. Het bosaroma in de Amontillado zal de paddenstoelenaroma’s van de kaas versterken.
Drink er vooral geen zware, tanninerijke rode wijnen bij. Een soepele wijn met wat aardse aroma’s kan een mooie combi vormen. Zoals een rode Loire (Sancerre, Chinon, St. Nicolas de Bourgueil), een lichte Beaujolais, een Oostenrijkse Zweigelt, een Duitse Spätburgunder of een zachte Merlot.

Welke wijn bij warme camembert?

Witte wijn en kaas

Een witte wijn is heerlijk bij een zachte kaassoort van koemelk. Denk bijvoorbeeld aan een Port Salut, Brie of Camembert. Ga dan wel voor een licht volle en ‘kruidige’ wijn, zoals een Viognier uit de Rhône of een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Riesling doet het goed.

Welke type wijn is het best voor Franse kaas?

Kazen hebben vaak een wat romig karakter en dat gaat niet zo goed samen met rode wijnen waarin de tannines sterk aanwezig zijn. Dan kies je bij een kaasschotel dus beter voor rode wijnen met zachte tannines, zoals wijnen van de druiven pinot noir, grenache of barbera.

Wat drink je bij Franse kaas?

Witschimmelkazen zoals een Franse brie of camembert

Combineer met een droge mousserende wijn, een chardonnay of een pinot noir uit de Bourgogne.

Welke rode wijn bij Franse kaas?

* Dezelfde kaas kan in jonge of in oude versie om verschillende wijnen vragen. * Toch liever rood? Kies bij wijnen dan een wijn met een laag tanninegehalte, zoals macon rouge, beaujolais, pinot noir uit de Bourgogne of de Elzas.

See also:  Wat Is Het Lekkerste Roggebrood?

Hoe een kaas en wijnavond organiseren?

Voorzie per persoon ongeveer vier sneetjes brood.

U kunt ook wat seizoensfruit aanbieden. Kies voor zoete druiven, noten, gedroogde vijgen of dadels. Vermijd een overvloed aan te zuur fruit. Daardoor gaat de smaak van de kaas verloren.

Welke wijn bij blauwe kaas?

Welke wijn bij een blauwschimmelkaas

Voor blauwgeaderde kaas kan je het best een stevige wijn nemen als een Barolo uit Italië, een houtgerijpte Barbera, een stevige wijn uit de Côtes du Rhône of een stevige Merlot of Cabernet Sauvignon. Vind je die wijnen niet lekker dan maakt het niets uit.

Welke wijn bij kaas en wijn?

Voor een succesvolle combinatie tussen kaas en wijn moet je ook rekening houden met de verschillen in textuur en smaak. Zorg dat je een goede harmonie vindt tussen deze onderdelen. Kies hier voor een frisse witte wijn met pittige zuren zoals bv. Sauvignon blanc of een goede Pinot noir uit de Elzas.

Welke wijn met kaas?

Welke kaas matcht met welke wijn?

 • Wijn en kaas uit dezelfde regio gaan meestal goed samen.
 • Tanninerijke rode wijnen matchen niet met zoute kazen.
 • Lichte wijnen passen het beste bij milde kaassoorten.
 • Zoete wijnen combineren goed met pikante kaas.
 • Bij een kaasplankje dient de wijn op de sterkste kaas te worden afgestemd.
 • Welke wijn bij gemengde kaasschotel?

  Vaak past witte wijn beter bij kaas omdat witte wijnen in veel variaties op de markt komen. Van strak en fris tot vol en romig, net als bij kazen. Toch zijn er ook mooie combinaties te maken met rode wijn. Een glas mooie rode klassieke wijn past vaak bij droge en harde kazen.

  See also:  Wat Is Jam? (Solution found)

  Wat drink je bij een kaasplank?

  Bij je kaasplank kun je kiezen voor rode wijn, witte wijn of een versterkte wijn zoals port of dessertwijn. Bij smeuïge romige kazen zijn de wat zuurdere rode wijnen lekker. Een frisse witte wijn past goed bij kruidige kazen en een droge witte wijn doet het goed bij geitenkaas.

  Waar eet je Franse kaas op?

  De belangrijkste is simpel en gaat om wannéér je kaas eet. Fransen eten kaas ná het hoofdgerecht en vóór het toetje. Heel soms willen de Fransen vrienden nog wel een stukje kaas aanbieden als aperitief, maar het gros van de kaasconsumptie in Frankrijk komt voor het zoete dessert.

  Wat doe je op een kaasplankje?

  Denk hierbij aan de volgende hapjes:

  1. Fruit zoals druiven, blauwe bessen of aardbeien.
  2. Gedroogd fruit zoals abrikozen, dadels of vijgen.
  3. Verschillende noten zoals walnoten, amandelen of hazelnoten.
  4. Jam voor bij de kaas.
  5. Noten en vijgen brood of andere varianten.
  6. Olijven of zongedroogde tomaatjes.
  7. Crackers en stokbrood.

  Welke wijn bij Saint Agur?

  Voor een iets mildere variant kies je een Saint-Agur. Het zoute en pittige van de kaas gaat uitstekend samen met een zoete dessert wijn. Rijpe druiven met tonen van perzik, mango en honing. Denk aan een Riesling Auslese of een Franse Sauternes.

  Welke rode wijn bij zachte kazen?

  Zachte kazen

  Deze kazen combineer je best met een fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of Beaujolais. Rosé is ook een uitstekende keuze bij dit soort kazen.

  Welke rode wijn bij oude kaas?

  Harde oude kazen

  See also:  Hoe Snoei Je Een Magnolia Boom? (TOP 5 Tips)

  Denk aan bijvoorbeeld een oude Hollandse Goudse of Edammer kazen, Parmezaanse kaas, Pecorino of een Manchego. Voor deze kazen kan de rode wijn uit de kelder! Cabernet-Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, Sangiovese, je kunt je hard ophalen als liefhebber van rood.

  Adblock
  detector