Basilicum, In Welke Gerechten? (TOP 5 Tips)

Waar kan ik basilicum voor gebruiken?

Basilicum is een echt tomatenkruid, maar het past ook uitstekend bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Ook gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines smaken heerlijk met wat basilicum. Je mag basilicum laten meekoken: het kruid wint zelfs nog aan smaak.

Kun je basilicum meebakken?

Kruiden met zachte blaadjes zoals peterselie, bieslook, koriander, dragon, dille en basilicum geven snel hun smaak af en kun je het beste op het eind van het kookproces toevoegen of vlak voor het opdienen. Te lang verhitten of meekoken leidt bij deze zacht-bladerige kruiden tot smaakverlies.

Wat vervangt basilicum?

In plaats van naar het vertrouwde basilicum te grijpen, kun je eens rozemarijn in je gerechten gebruiken. Dit kruid is niet alleen een goede bron van ijzer en calcium, het bevat ook een bestanddeel dat kan helpen diabetes type 2 te voorkomen.

Hoe maak je basilicum schoon?

Basilicum schoonmaken Haal de blaadjes die je nodig hebt van de steel en was het blad. Meer schoonmaken is er niet. Eventueel kun je het blad nog hakken of fijn snijden. Of als een echte Italiaan natuurlijk, die het blad in stukjes scheuren.

Wat te doen met overschot basilicum?

Tips: wat te doen met basilicum?

  1. Invriezen. Dé manier om verse basilicum te bewaren is door deze in te vriezen.
  2. Homemade pesto. Wat ook ontzettend lekker is en leuk om te maken als je ( te ) veel basilicum hebt, is pesto.
  3. Basilicumolie: heerlijk door de dressing.
  4. Kruidenboter (of basilicumboter)

Is basilicum goed voor de gezondheid?

Er zit veel vitamine A en vitamine K in basilicum. Daarnaast bevat het de volgende mineralen in ruime hoeveelheden: kalium, mangaan, koper en magnesium. Er zit ook veel ijzer in. Daardoor is het plantje goed voor mensen die bloedarmoede willen voorkomen.

See also:  Wat Is Gezonder Pastinaak Of Aardappel? (Correct answer)

Hoe hak je basilicum fijn?

Het antwoord is scheuren. Basilicum blaadjes zijn vrij teer, als je ze zou snijden of hakken (zoals peterselie) dan krijg je snel bruine randjes. Je kunt daarom beter de blaadjes van de takjes scheuren en de blaadjes eventueel nog kleiner scheuren. Zo, dat weet je dan ook weer, het mes kan dus in de la blijven.

Hoe moet je basilicum planten?

Zaai de basilicum in het vroege voorjaar in zaaibakjes. Basilicum heeft warme lucht en zon nodig, dus het beste hierbij is om binnen te beginnen, vier tot zes weken voor de laatste nachtvorst. Vanaf half mei kun je dit ook buiten doen. Verspreid enkele zaadjes over de potgrond en schep er een laag aarde overheen.

Hoe kun je basilicum het beste bewaren?

Van basilicum die te koud staat kleurt het blad zwart. Losse blaadjes basilicum kun je enkele dagen in een afgesloten zakje of bakje in de groentelade van de koelkast bewaren. In de diepvries kun je basilicum in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bewaren.

Wat vervangt salie?

Afhankelijk van het gerecht dat je van plan was te maken zal je dan een keuze moeten maken voor een ander kruid, alhoewel het gerecht hierdoor wel anders zal gaan smaken. Ik zou dus zeggen, poot een salie plant in de tuin! Een mogelijke vervanger is basilicum. Deze komt qua smaak het meest in de buurt van de salie.

Wat kan ik gebruiken in plaats van salie?

In het schap met kruiden en specerijen vind je de gedroogde variant in een potje. Of vervang het door majoraan, rozemarijn of tijm.

See also:  Ui Wat Moet Je Doen Als Je Voorhuid Niet Over Je Eikel Gaat?

Wat kan nootmuskaat vervangen?

Ideaal om de bekende smaak van nootmuskaat mee te vervanger is Gember komt oorspronkelijk uit China en is uitstekend geschikt om de bekende smaak van nootmuskaat te vervangen. Gember is erg rijk aan antioxidanten waardoor het kruid onder andere een verzachtende werking heeft bij ontstekingen en migraine.

Kun je basilicum drogen?

In een voedseldroger leg je de blaadjes vervolgens op de roosters, zonder dat de blaadjes elkaar overlappen of aanraken. Stel de voedseldroger in op 35 graden. De droogtijd zal ongeveer 12 tot 13 uur bedragen. Gedroogde basilicum kun je minimaal een jaar bewaren, vaak langer.

Hoeveel verse basilicum?

Je gebruikt er niet veel van, zeg maar een eetlepel, terwijl in bijvoorbeeld onze kruidenmixen al zo’n 100 gram zit. Dit zijn zeker 15-20 eetlepels (afhankelijk van de mix). Met een bosje koriander bijvoorbeeld, doe je max 3 keer en dan is ie wel klaar.

Adblock
detector