Basilicum Waar Te Koop? (Solution)

Wat een heerlijk kruid is dit. Eigenlijk lette ik niet op en dacht ik gewone/mediterraanste basilicum te kopen.

Intratuin groenten- en fruitvoeding Bio 4 kg.

EAN 8717263019572
Plantafstand (cm) 25 x 20 cm
Plantennaam Thaise Basilicum
Latijnse plantennaam Ocimum basilicum

3

Waar kan ik basilicum kopen?

Bij Groentebroer.nl kan je dagelijks verse basilicum bestellen. Onze basilicum wordt geleverd in bosjes van 75 gram. De hoeveelheid mineralen in basilicum is spectaculair! Groentebroer.nl heeft een groot assortiment kruiden.

Hoeveel is 100 gram basilicum?

De standaardwaarden voor basilicum, vers worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie basilicum, vers komt overeen met 10 gram.

Is basilicum goed voor de gezondheid?

Er zit veel vitamine A en vitamine K in basilicum. Daarnaast bevat het de volgende mineralen in ruime hoeveelheden: kalium, mangaan, koper en magnesium. Er zit ook veel ijzer in. Daardoor is het plantje goed voor mensen die bloedarmoede willen voorkomen.

Is basilicum wintervast?

In principe is het een meerjarige plant, maar in de winter dient basilicum wel naar binnen gehaald te worden om tegen de kou te beschermen. Basilicum heeft een sterke herkenbare geur en aroma en wordt voornamelijk gebruikt in de Italiaanse keuken.

Hoe vaak basilicum water geven?

Basilicum houdt niet van natte voeten, geef hem dus niet te veel water. Giet hem ongeveer één keer per week. Wanneer het warm en droog weer is, mag je natuurlijk meer water geven. Als je basilicum in een pot of bak staat, zal de grond iets sneller uitdrogen en dus meer water nodig hebben.

See also:  Hoe Lang Kan Je Broccoli Bewaren? (Solved)

Wat kun je gebruiken van basilicum?

Gebruik de blaadjes van de basilicum plant. Scheur de blaadjes in kleine stukjes en strooi over een pastagerecht, lasagne, soep of een simpele tomatensalade met mozzarella. Voeg verse basilicum altijd pas op het eind toe zodat er geen smaak verloren gaat.

Hoeveel basilicum per plant?

Neem altijd minstens twee plantjes. Of kijk eens naar de plantjes bij de groenteboer, die zijn vaak – maar niet altijd – wat volumineuzer, en sterker van smaak.

Hoe moet je basilicum plukken?

Basilicum: knip je niet helemaal tot boven de grond af. Je knipt tot aan het laatste stel blaadjes. Daar zal de plant opnieuw scheuten vormen en in leven blijven. Salie: mag je vrij diep plukken.

Welke vitamine zit er in basilicum?

Ook de vitamines C en K zijn volop in de basilicum te vinden. Vitamine C heeft onder andere een belangrijke functie als antioxidant en vitamine K is belangrijk voor de normale stolling van je bloed en de samenstelling van je botten. Verder bevat basilicum goede hoeveelheden van de mineralen calcium, ijzer en kalium.

Waar komt basilicum vandaan?

Basilicum komt van oorsprong uit Zuid-Azië en werd in de 16e eeuw vanuit India en Perzië naar Europa gebracht. De naam basilicum is terug te voeren op het Oudgrieks, waar ‘Basileus’ koning betekent, wat je terugziet in de alternatieve naam koningskruid.

Adblock
detector