Waar Kun Je Basilicum Voor Gebruiken? (Solution found)

Basilicum is een echt tomatenkruid, maar het past ook uitstekend bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Ook gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines smaken heerlijk met wat basilicum. Je mag basilicum laten meekoken: het kruid wint zelfs nog aan smaak.

Kun je basilicum meebakken?

Kruiden met zachte blaadjes zoals peterselie, bieslook, koriander, dragon, dille en basilicum geven snel hun smaak af en kun je het beste op het eind van het kookproces toevoegen of vlak voor het opdienen. Te lang verhitten of meekoken leidt bij deze zacht-bladerige kruiden tot smaakverlies.

Hoe moet je basilicum gebruiken?

Gebruik de blaadjes van de basilicum plant. Scheur de blaadjes in kleine stukjes en strooi over een pastagerecht, lasagne, soep of een simpele tomatensalade met mozzarella. Voeg verse basilicum altijd pas op het eind toe zodat er geen smaak verloren gaat.

Is basilicum goed voor de gezondheid?

Er zit veel vitamine A en vitamine K in basilicum. Daarnaast bevat het de volgende mineralen in ruime hoeveelheden: kalium, mangaan, koper en magnesium. Er zit ook veel ijzer in. Daardoor is het plantje goed voor mensen die bloedarmoede willen voorkomen.

Waarom mag basilicum niet meekoken?

Basilicum kan eigenlijk slechts tegen langer warm maken. Daardoor wordt de smaak van het kruid vrij bitter. Er wordt dan ook aangeraden om het kruid pas tegen het einde van de bereiding toe te voegen, dat is zoveel lekkerder. Basilicum kun je het beste gewoon rauw gebruiken.

Hoe hak je basilicum fijn?

Het antwoord is scheuren. Basilicum blaadjes zijn vrij teer, als je ze zou snijden of hakken (zoals peterselie) dan krijg je snel bruine randjes. Je kunt daarom beter de blaadjes van de takjes scheuren en de blaadjes eventueel nog kleiner scheuren. Zo, dat weet je dan ook weer, het mes kan dus in de la blijven.

See also:  Thee Over Laptop Wat Te Doen?

Hoe moet je basilicum planten?

Zaai de basilicum in het vroege voorjaar in zaaibakjes. Basilicum heeft warme lucht en zon nodig, dus het beste hierbij is om binnen te beginnen, vier tot zes weken voor de laatste nachtvorst. Vanaf half mei kun je dit ook buiten doen. Verspreid enkele zaadjes over de potgrond en schep er een laag aarde overheen.

Hoe knip je basilicum af?

Dé truc zit ‘m in het laag genoeg afknippen van de steeltjes. Haal dus niet roekeloos de blaadjes los, maar knip de steeltjes altijd ongeveer een centimeter boven de aarde af. Zo gaat er geen energie naar de rest van het steeltje, maar naar de wortels en krijgt de plant de kans nieuwe blaadjes te groeien.

Is basilicum wintervast?

In principe is het een meerjarige plant, maar in de winter dient basilicum wel naar binnen gehaald te worden om tegen de kou te beschermen. Basilicum heeft een sterke herkenbare geur en aroma en wordt voornamelijk gebruikt in de Italiaanse keuken.

Wat doen met te veel basilicum?

Tips: wat te doen met basilicum?

  1. Invriezen. Dé manier om verse basilicum te bewaren is door deze in te vriezen.
  2. Homemade pesto. Wat ook ontzettend lekker is en leuk om te maken als je ( te ) veel basilicum hebt, is pesto.
  3. Basilicumolie: heerlijk door de dressing.
  4. Kruidenboter (of basilicumboter)

Waar is tijm goed voor?

Luchtwegen. Tijm is antibacterieel en lost het slijm in de luchtwegen op, het stimuleert ook de productie van witte bloedcellen en helpt zo het immuunsysteem om infecties van de luchtwegen te bestrijden. Een verkoudheid, keelpijn en zelfs bronchitis kunnen behandeld worden met tijm.

See also:  Hoe Bereken Je De Wortel Van Een Getal? (Solved)

Kan je basilicum meekoken?

Een andere mogelijkheid is de blaadjes in olijfolie te bewaren. Gedroogd verliest basilicum veel van zijn aroma. Basilicum is een echt tomatenkruid, maar het past ook uitstekend bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Je mag basilicum laten meekoken: het kruid wint zelfs nog aan smaak.

Wat vervangt basilicum?

In plaats van naar het vertrouwde basilicum te grijpen, kun je eens rozemarijn in je gerechten gebruiken. Dit kruid is niet alleen een goede bron van ijzer en calcium, het bevat ook een bestanddeel dat kan helpen diabetes type 2 te voorkomen.

Hoe kun je basilicum het beste bewaren?

Van basilicum die te koud staat kleurt het blad zwart. Losse blaadjes basilicum kun je enkele dagen in een afgesloten zakje of bakje in de groentelade van de koelkast bewaren. In de diepvries kun je basilicum in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bewaren.

Adblock
detector