Waarom Matcha Thee Drinken?

Waarom je matcha thee moet gaan drinken is simpel:

 • Het is heerlijk, helemaal vanwege de vele soorten matcha thee recepten die je kunt gaan maken.
 • Het is gezond, zo kan matcha thee het risico op verschillende ziektes verminderen.
 • Het is voedzaam, vergeleken met suikerhoudende dranken of smoothies.
 • Goed nieuws: matcha heeft de voordelen van cafeïne, je wordt er alerter en energieker van, maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit. Deze thee kan je ook gewicht doen verliezen. Het boost je metabolisme. De chlorophyll die in de matcha zit, bindt schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af.

  Waar is Matcha thee goed voor?

  Het rijke gehalte aan antioxidanten in matcha vertraagt de veroudering in ons lichaam. Hierdoor helpt matcha bij het tegengaan van hart-en vaatziekten en blijven huid en bloedvaten soepeler. Matcha thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken.

  Kun je afvallen met Matcha thee?

  Het antwoord is ja! Het is bewezen: uit onderzoek blijkt dat matcha helpt met vermageren, dit door het actieve bestanddeel EGCG (epigallocatechin gallaat). EGCG stimuleert het metabolisme en stopt ook de groei van vetcellen.

  Hoe vaak moet je Matcha thee drinken?

  Je mag 2 porties per dag drinken. Eentje in de voormiddag en eentje in de namiddag. Kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, mogen maar 1 portie drinken. Drink Matcha niet ‘s morgens op nuchtere maag, maar pas na het eten.

  Hoeveel Matcha mag je per dag eten?

  De meerderheid van de Matcha gebruikers nuttigt 1 tot 2 porties Matcha per dag (1 gram per portie). Dit staat gelijk aan de gezondheidsvoordelen van 10 tot 20 koppen groene thee. In principe is er geen maximum qua hoeveel Matcha je per dag mag drinken.

  See also:  Hoe Minderen Met Alcohol?

  Is Matcha goed voor je darmen?

  Matcha helpt de darmflora te versterken

  Die polyfenolen zitten ook in de theeplant (de camellia sinensis) en wanneer je ze opneemt via matcha, zorgen ze voor een toename van de goede darmbacteriën. Gevolg? Een positieve invloed op het immuunsysteem en een verhoogde weerstand tegen virussen.

  Is Matcha gevaarlijk?

  Nee! Volgens talrijke publicaties, waaronder het officiële rapport van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, is aangetoond dat er geen algemene risico’s zijn van groene matcha-thee, of enige groene thee-infusie.

  Waarom geen matcha op nuchtere maag?

  Je kunt het beste geen Matcha thee drinken als je een nuchtere of lege maag hebt. Matcha zit boordevol tannines die de zuurgraad van de maag kunnen verhogen. Als je hier gevoelig voor bent kan dat leiden tot maagpijn, constipatie, misselijkheid of in een extreem geval braken.

  Wat werkt om af te vallen?

  Eettips bij afvallen

  Drink veel water en/of groene thee. Eet veel vezels, grof brood, veel fruit, verse groente, volkorenproducten. GEEN varkensvlees en GEEN suikers. Gewoon volhouden.

  Hoe matcha kloppen?

  Zeef of schep 1 tot 2 bamboe lepels (naar smaak) aan Matcha in je kom. Zorg dat de kom ruim genoeg is zodat er nog ruimte is om de Matcha straks wat te kloppen. Vervolgens kun je de Matcha met de Matcha klopper zachtjes fijn stampen zodat de Matcha straks beter oplost en lekkerder schuimt.

  Hoeveel schepjes Matcha?

  Voor één kopje matcha thee gebruik je 2 schepjes matcha thee (met een speciale matcha lepel) en 100 ml water.

  Waar op letten bij Matcha?

  Een premium kwaliteit Matcha is erg fijn en voelt zijdeachtig. Een lage kwaliteit Matcha is wat grof en voelt korrelig tussen je vingers. Voor Matcha geldt: hoe groener, hoe beter. Een goede kwaliteit Matcha herken je aan een helder, frisgroene kleur.

  See also:  Wat Te Doen Tegen Kotsen Alcohol?

  Hoe Matcha drinken?

  Bij de bereiding van matchathee worden één à twee theelepels matchapoeder samen met 100 ml water opgeklopt. Het opkloppen van matcha zorgt ervoor dat de gemalen theebladeren goed met het water mengen en geeft een mooie schuimlaag. Let er wel op dat het water dat je gebruikt niet te heet is, waarschuwen de experts.

  Hoeveel gram is 1 theelepel Matcha?

  Doe 1 gram (=1 theelepeltje) matcha in de kom. Giet 1-2 ml koud water op de Matcha en roer deze met de bamboe whisk tot alle klontjes zijn verdwenen en de matcha een gelijkmatige groene pasta is geworden. Voeg 100 ml warm water van maximaal 80°C toe en klop de matcha stevig met de bamboe whisk.

  Adblock
  detector