Wat Is Lekker Met Aubergine? (Question)

Welke kruiden gebruik je bij aubergine?

Aubergines: welke kruiden en specerijen?

 • peper & zout;
 • basilicum;
 • oregano;
 • paprika;
 • rozemarijn;
 • salie.

Waar wordt aubergine voor gebruikt?

Bekende gerechten met aubergines zijn onder meer moussaka uit de Griekse keuken, baba ganoesj uit de Libanese keuken, escalivada uit de Catalaanse keuken, ratatouille uit de Provençaalse keuken en İmambayıldı (flauwgevallen imam) uit de Turkse keuken.

Is aubergine groente?

Aubergine is een vruchtgroente uit de nachtschadefamilie, net zoals tomaat en paprika. Meestal is de peervormige vrucht donkerpaars.

Kun je de schil van een aubergine eten?

Het is namelijk niet nodig om aubergines te schillen. Sterker nog, de spaarzame smaak en voedingswaarde is geconcentreerd in de schil en het direct onderliggende vruchtvlees, dus het is zonde om dat te verwijderen. Na het schoonmaken kun je de groente snijden.

Wat voor kruiden op courgette?

Courgette: welke kruiden en specerijen?

 • peper en zout;
 • basilicum;
 • dragon (!);
 • marjolein;
 • rozemarijn.

Hoe kun je het beste een aubergine uithollen?

Snijd de aubergine in tweeën zodat je twee halve aubergines overhoudt die je kunt uithollen. Hol de aubergine uit met een mes en/of lepel. De binnenkant van de aubergine moet je niet weggooien maar in stukjes snijden.

Waarom heet het Eggplant?

De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel ‘eierplant’ of ‘eiervrucht’ genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. Dit is bewaard gebleven in de Italiaanse naam “Melanzane”.

Is het aubergine of aubergine?

Is het ‘de aubergine ‘ of ‘het aubergine ‘? Het is ‘de aubergine ‘, want aubergine is vrouwelijk. Als je het aanwijst is het ‘die aubergine ‘.

See also:  Wat Zit Er In Een Komkommer? (TOP 5 Tips)

Waarom aubergine ongezond?

Door raffinose en sulfaten kun je van deze groente winderig worden. AubergineDeze groente wordt vaak ingezet als vervanger voor vlees omdat het alle smaken opzuigt. Dat is meteen ook het nadeel: omdat aubergine werkt als een soort spons pikt het niet alleen de smaak op, maar ook alle vetten, calorieën en zout.

Hoeveel weegt een gemiddelde aubergine?

Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (290 gram) aubergine.

Welke groenten zijn vruchten?

Wist je dat deze 5 groenten eigenlijk fruit zijn?

 1. Tomaat. Tomaten zijn technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder de noemer groente te plaatsen.
 2. Pompoen. Omdat pompoenen zaadjes hebben, worden ze als fruit beschouwd.
 3. Paprika.
 4. Aubergine.
 5. Erwtjes.

Hoe snij je een aubergine in plakjes?

Zo snijd je groente Pak bijvoorbeeld een aubergine en snijd het kroontje van de groente eraf. Snijd vervolgens over de lengte plakken in de gewenste dikte. Groente snijden kun je veilig doen door je vingertoppen naar binnen te duwen en het mes tegen je knokkels te zetten.

Hoe moet je een aubergine snijden?

Een aubergine schillen doe je in de lengte richting en het beste gereedschap is een dunschiller. Zet de afgesneden kant op de snijplank en snijd met de dunschiller van boven naar beneden. Dit kan je ook doen met een mes, maar waarschijnlijk snijd je meer aubergine weg. De schil van de aubergine kan je ook gewoon eten.

Hoe moet je een aubergine bewaren?

Bewaar aubergines niet in de koelkast, maar op een koele plaats (15-17°C), bijvoorbeeld in een voorraadkast. Bewaar de aubergines het liefst verpakt, dan zijn ze ca. 5-7 dagen houdbaar. Bewaar aubergines niet naast groenten die ethyleen verspreiden zoals tomaten.

Adblock
detector