Wat Voor Wijn In Kaasfondue?

De lekkerste kaasfondue wijnen zijn knisperend frisse, witte wijnen. Het lekkerst zijn wijnen afkomstig uit de regio of het land waar de kaas in je fondue vandaan komt. Dus ga je voor een Zwitserse kaasfondue, ga dan voor een Oostenrijkse, Duitse of Zwitserse wijn.

Welke drank gaat er in kaasfondue?

Je kunt variëren met de soort kaas, drank, kruiden en smaakmakers in kaasfondue. Vaak wordt droge witte wijn gebruikt. Het zuur van de wijn zorgt ervoor dat de kaasfondue een mooi homogeen mengsel vormt. Naast wijn kun je bier, cider, melk of appelsap gebruiken om je kaasfondue op smaak te brengen.

Kan rode wijn bij kaasfondue?

Welke wijn gebruik je in de kaas(fondue)?

Gesmolten kaas is niet de makkelijkste combinatie met wijn, vooral niet met rode wijnen. Daarom zijn de meest geschikte kaasfondue wijnen droge witte wijnen. Het lekkerst en het mooist zijn wijnen afkomstig uit de regio of het land waar ook de kaas in je fondue vandaan komt.

Wat kun je allemaal dippen in kaasfondue?

Deze groenten zijn ideaal om te dippen in de kaasfondue:

 1. Broccoli (verse of diepvriesbroccoli even een paar minuutjes in kokend water doen, zodat het nog een goede bite heeft!)
 2. Wortel.
 3. Paprika.
 4. Tomaatjes.
 5. Komkommer.
 6. Bloemkool.
 7. Gegrilde courgette.
 8. Gekookte of gebakken aardappeltjes / krieltjes.

Welke alcoholvrije wijn voor kaasfondue?

Welke alcoholvrije wijn is het lekkerst bij kaas?

 • Kaasfondue. Frisse witte wijn, zoals Grüner Veltliner of Elzas, of soepele rode wijn, de Blanc de Blanc van Leitz alcoholvrij is het beste aan te bevelen!
 • Belegen kaas.
 • Oude kaas.
 • Brie.
 • Camembert.
 • See also:  Hoe Lang Blijft Komkommer Goed In De Koelkast? (Solution found)

  Welke kant en klare kaasfondue is lekker?

  Test kant-en-klare kaasfondue: de uitslag

  1. Fondue l’Original Hardegger (PLUS) – cijfer 8,1.
  2. Kaltbach Fondue (verkrijgbaar bij speciaalzaken) – 7,3.
  3. Fondue Suisse Tradition (Jumbo) – 4,5.
  4. Emmi Fondü original (Algemeen verkrijgbaar o.a. bij Albert Heijn) – 4,5* (hetzelfde cijfer als nr.
  5. Zwitserse kaasfondue (Aldi) – 3,5.

  Welke wijn bij Italiaanse kaasfondue?

  Kenners kiezen vaak voor wijnen uit de Elzas, zoals een Riesling of Pinot Gris. Een andere optie is een Sauvignon Blanc uit het Italiaanse Friu.

  Waarom citroensap in kaasfondue?

  Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter, en het zorgt voor een homogener mengsel. Voeg de kaas toe, onder voortdurend roeren laten smelten. Meestal werkt beetje bij beetje toevoegen het beste.

  Hoe gezond is kaasfondue?

  Maar is kaasfondue gezond? Misschien niet de meest gezonde maaltijd, omdat dit type fondue flink calorierijk is en redelijk veel verzadigde vetten bevatten. Fondue van alleen light kaas maken lukt trouwens niet, want dan smelt de kaas niet voldoende.

  Wat voor vlees gebruik je bij kaasfondue?

  Kaasfondue en vleeswaren – maak een charcuterie!

  Topkwaliteit vleeswaren horen volgens echte kenners bij een kaasfondue. Bijvoorbeeld een saucisson, flinterdunne bergham of varkensrilles. Andere vleeswaren die goed combineren met kaasfondue zijn gedroogde of gekookte ham, kipfilet, salami en ontbijtspek.

  Kun je kaasfondue in een gewone fonduepan?

  Met een standaard fonduepan kan je kaasfonduen, maar tegenwoordig zijn er ook enkele elektrische fonduesets voor o.a. vlees-, Chinese- en chocolade fondue.

  Hoe maak ik mijn kaasfondue dunner?

  Kaasfondue te dun? Meng ½ eetlepel maizena, met een gelijke hoeveelheid wijn of water door de kaas.

  See also:  Wat Zit Er In Een Ui? (Solution found)

  Waar kan ik alcoholvrije kaasfondue kopen?

  Het is ook mogelijk om zowel alcoholvrije als kaasfondue met wijn te bestellen. Wij geven op de doos aan welke de alcoholvrije variant is. Onze kaasfondue met Jopen Koyt is ook bereid zonder wijn, maar door de toevoeging van het bier is deze niet alcoholvrij te verkrijgen.

  Adblock
  detector