Welke Muntplant Voor Thee?

Alle munt is eetbaar. Groene munt is favoriet om thee van te zetten. Eenmaal geplant komen ze elk voorjaar weer op. De donkerbladige soorten (M. piperita) zijn mooi te combineren met groenbladige muntsoorten. Pepermunt Mentha piperita, heeft een scherpe mentholsmaak.
Voor verse muntthee worden vaak bladeren van de kruizemunt (Mentha spicata) gebruikt. Van deze soort bestaan verschillende subsoorten zoals groene Marrokaanse munt (Mentha spicata Marrakech) en zwarte pepermunt (Mentha piperita Nigra). De eerstgenoemde wordt in Nederland het meest gebruikt voor muntthee.

Welke munt is goed voor thee?

Enkele (bekende) soorten die geschikt zijn om thee mee te maken zijn:

 • Kruizemunt (ook wel groene munt genoemd)
 • Pepermunt.
 • Appelmunt (ook wel witte munt genoemd)
 • Akkermunt.
 • Wat zijn de nadelen van muntthee?

  Munt staat namelijk ook bekend om zijn bloeddrukverlagende werking. Gebruikt u bloeddrukverlagende medicatie, dan mag u dus geen muntthee drinken omdat dit de medicatie enorm versterkt. Ook als u overgevoelig reageert op bijvoorbeeld menthol, dan kan u enorme hoofdpijn krijgen door het drinken van muntthee.

  Welke mest voor Muntplant?

  Munt houdt van vocht en nattigheid en heeft graag een alkalische grond, rijk aan compost. Extra meststof geven hoeft bij deze plant niet, munt groeit van nature al ontzettend hard.

  Hoe munt bemesten?

  Het enige wat ze verlangen is een warme, zonnige, beschutte standplaats. Verder gedijt munt het beste in vruchtbare grond met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Door rondom de plant te mulchen, zorg je dat de grond vochtig blijft, en bescherm je de wortels. Ook eens in de paar weken bemesten, houdt munt wel van.

  See also:  Hoe Aubergine Bewaren? (Best solution)

  Is muntthee goed om af te vallen?

  Verse muntthee kan je een klein steuntje in de rug geven tijdens het afvallen. Vooral doordat het de gevreesde hongerklop kan voorkomen en ook zijn de antioxidanten die in de thee zitten alleen maar mooi meegenomen. Toch is het geen wondermiddel waarmee je ineens aanzienlijk meer vet mee zult gaan verbranden.

  Wat doet munt met je darmen?

  Goed voor je spijsvertering

  Munt zou door zijn krachtige oliën de oplossing zijn voor spijsverteringsproblemen, maagkrampen, winderigheid en spastische darmen. De geurige oliën van de plant wekken de spijsverteringssappen op en verhelpen zo indigestie en buikpijn die gepaard gaat met winderigheid.

  Hoeveel muntthee mag je drinken per dag?

  Heb je een gezonde bloeddruk dan zal een kop muntthee je bloeddruk niet verhogen of verlagen. Net zoals bij alle soorten thee, geldt hier natuurlijk ook dat overdaad schaadt. Houd het bij maximaal drie koppen thee per dag en geniet vooral van de unieke smaak!

  Kan je slapen van muntthee?

  Verse muntthee is een fantastisch drankje voor het slapengaan, omdat het ontspant en de spijsvertering bevordert. Verse munt heeft een sterk aroma omdat er zo veel menthol in zit. Je hebt nodig: verse munt, kokend water en honing.

  Is muntthee goed voor de bloeddruk?

  Deze soorten thee verlagen de bloeddruk en verkleinen de kans op een beroerte. Het advies voor volwassenen is om 3 koppen groene of zwarte thee te drinken per dag. Andere soorten thee zoals bijvoorbeeld rooibos-, gember- of muntthee, zijn eigenlijk geen echte thee want deze thee komt niet van de theeplant.

  See also:  Hoe Lang Is Komkommer Houdbaar?

  Welke voeding voor Muntplant?

  Grondvoorbereiding: munt groeit het best op een goed gedraineerde maar vochthoudende bodem. Maak je grond los met een woelvork en breng verteerde compost en kokos bodemverbeteraar aan voor een goede bodemstructuur. Voeg bitterzout, organische mestkorrels voor de moestuin en lavagruis aan als voeding.

  Hoe houd je een Muntplant goed?

  Geef de muntplant voldoende water en zorg dat de grond een klein beetje vochtig blijft, maar niet enorm nat. Als de bovenste laag van de potgrond/aarde droog begint aan te voelen, kun je gerust wat water bijgeven. De muntplant houdt van luchtvochtigheid, dus je mag hem best af en toe besproeien met een vernevelaar!

  Hoe kan je het beste munt knippen?

  Munt: knip je tot net boven de grond af. De plant vormt wortelscheuten die altijd opnieuw uit de grond ontstaan. Tijm: knip je niet helemaal kaal. Haal hier en daar wat scheuten weg, zo vormt de plant snel nieuwe scheuten.

  Hoe lang gaat een Muntplant mee?

  Munt is een meerjarige plant, die van veel vocht houdt. Zeker als hij in een pot staat, moet hij vaak begoten worden. In de zomer bloeit munt met kleine, lichtroze/lichtpaarse bloemetjes. Als het winter wordt, sterft de plant af.

  Hoeveel licht heeft munt nodig?

  Kies voor een standplaats met voldoende licht, zonder dat de grond uit kan drogen. Een plek waar in de ochtend volop zon is en vanaf de middag halfschaduw is perfect voor het kweken van munt. Halfschaduw zorgt ervoor dat de grond niet uitdroogt. Munt geeft de voorkeur aan een licht vochtige grond.

  Adblock
  detector