Hoe Warm Is Het In Turkije? (Solution found)

Wat is de temperatuur in het binnenland van Turkije?

  • Het binnenland van Turkije kan overdag een waarde van 25 graden behalen waarbij deze ‘s nachts naar 11 graden daalt. De kusten worden wat warmer: hier bevindt de temperatuur zich tussen de 19 tot 30 graden. Wel is het binnenland gevoeliger voor meer hevige neerslag; het mediterrane gebied is minder wisselvallig.

Waar is het warmste in Turkije?

De heetste streek van Turkije is het oosten van de kust langs de Middellandse Zee. Vooral steden als Adana en Mersin zijn erg warm, de dagtemperaturen lopen in juli en augustus gemiddeld op tot zo’n 34 tot 35 graden. Ook langs de populaire kusten langs de Golf van Alanya en de Egeïsche Zee is het in de zomer warm.

Hoe warm is het in Turkije in april?

De beste periode om naar Turkije af te reizen, is de zomer. De zomer duurt relatief lang vergeleken met de zomers in Noord-Europa. Deze start in april, waarbij de gemiddelde temperatuur 16 graden is, en eindigt in oktober met circa 20 graden.

Is Turkije warm in december?

De temperaturen in Turkije in december liggen aan de wat koudere kant met temperaturen tussen de 8°C en 11°C graden. Breng zeker een warme jas mee in december! Er zijn veel dagen met regen in december in Turkije.

Hoe warm is het in oktober in Turkije?

Het weer in oktober in Turkije is minimaal 16°C graden en maximaal 19°C graden. Het is de perfecte temperatuur om Turkije te ontdekken zonder het te warm of te koud te hebben. Er zijn veel dagen met regen in oktober in Turkije.

See also:  Hoe Legt Een Kip Een Ei Schooltv? (Question)

Waar is het het warmst in Turkije in mei?

Het zeewater aan de Turkse Riviera is nog iets fris. Het weer in mei: Een geweldige maand voor een zonvakantie naar de Turkse Riviera, bekijk nu de aanbiedingen voor Antalya! Het weer in juni: Deze maand kan het overdag tegen de 30°C zijn in Antalya, de max. temperatuur van Istanbul is 24°C.

Waar is het het warmst in de wereld?

Onbetwist de heetste plek op onze aardbol is de Dasht-e Lut woestijn in Iran. Hier werd ooit een record temperatuur gemeten van 70,7°C. Leven is er niet, zelfs bacteriën houden het hier voor gezien op deze een na droogste plek op aarde (alleen delen van de Atacama-woestijn in Chili zijn droger).

Hoe is het weer in Turkije in mei?

Het weer in mei in Turkije is minimaal 15°C graden en maximaal 21°C graden. Het is de perfecte temperatuur om Turkije te ontdekken zonder het te warm of te koud te hebben. Je kunt ongeveer de helft van de maand mei regen verwachten in Turkije. We verwachten deze maand ongeveer 8 tot 15 dagen regen.

Welke drie klimaten heeft Turkije?

In Turkije zijn twee klimaattypen te onderscheiden. De kustgebieden hebben een gematigd klimaat, met zachte winters en warme zomers. Het binnenland van Turkije heeft een landklimaat, waardoor de verschillen tussen de seizoen een stuk groter zijn. De zomers zijn bloedheet en de winters zijn bitterkoud.

Hoe warm is het in Spanje in april?

De temperaturen in Spanje in april liggen aan de wat koudere kant met temperaturen tussen de 7°C en 18°C graden. Breng zeker een warme jas mee in april! Er zijn veel dagen met regen in april in Spanje.

See also:  Wat Is Goede Muesli?

Waar is het warmst in Turkije in november?

Bodrum is in november een goede bestemming om een zonvakantie te combineren met wat culturele uitstapjes. De temperatuur ligt die periode tussen de 12 en 19 graden en er valt ongeveer 79 millimeter neerslag. Gaat u liever in een droge periode op vakantie, dan is maart een goede vakantiemaand.

Hoe warm is het in Spanje in december?

Het weer in Spanje in december is kan erg koud zijn met temperaturen tussen de 3°C en 11°C graden. We raden het aan om warm te kleden. In de winter is er kans op oosten wind die de gevoelstemperatuur naar beneden brengt. Als er geen wind is, is het niet extra koud.

Hoe warm is het in Portugal in december?

December en januari zijn de koudste én natste maanden om Portugal te bezoeken, waarbij het in de Algarve rond de 12 graden is en in Noord- Portugal 10 graden. Doordat er meer regen valt is de natuur op zijn mooist tijdens deze maanden, voornamelijk in Noord- Portugal.

Hoe warm is het in de herfstvakantie in Turkije?

Het is in oktober aangenaam warm met temperaturen rond de 25ºC en het zeewater is zo vlak na de zomer nog heerlijk warm. Verder valt er vrij weinig regen tijdens een herfstvakantie Turkije. Bezoek een van de prachtige badplaatsen die Turkije rijk is en enjoy!

Kan ik in oktober naar Turkije?

Kan ik op vakantie naar Turkije? Ja, je kan afreizen naar Turkije. Je dient dan een coronabewijs mee te nemen in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Echter wordt vanuit de Nederlandse overheid toeristische reizen naar Turkije afgeraden.

Adblock
detector