Op Reis Naar Turkije Wat Meenemen? (Best solution)

De meeste reizigers die voor zakenreizen of vakantie naar Turkije reizen nemen in elk geval de volgende spullen mee:

 • Legitimatiebewijs.
 • Pinpas/creditcard.
 • Visum Turkije.
 • Vliegtickets.
 • Hotelreserveringen.
 • Reisschema.
 • Verzekeringspasjes.
 • Rijbewijs.

Is het veilig om naar Turkije te gaan?

Het merendeel van Turkije is veilig genoeg om te bereizen, maar er moet wel rekening gehouden worden met een aantal veiligheidsrisico’s die afwijken van wat wij in Nederland gewend zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het verhoogde risico op terroristische aanslagen.

Welke formulieren nodig voor Turkije?

Alle passagiers vanaf 6 jaar en ouder die naar Turkije reizen zijn verplicht binnen 72 uur voor vertrek om het Traveler Entry Form in te vullen op de volgende website https://register.health.gov.tr/. Nadat je het formulier hebt ingevuld, wordt een HES-code aan je toegewezen.

Wat mag je meenemen in het vliegtuig naar Turkije?

De volgende goederen mag u tax free invoeren in Turkije:

 • persoonlijke eigendommen.
 • kleding en persoonlijke sieraden, 1 zwart-wit tv (beeldscherm max.
 • 1 videorecorder, 1 projector (8 mm) en 10 lege films, 1 diaprojector.
 • 1 zakcomputer (max.

Waar betalen ze mee in Turkije?

In toeristische gebieden wordt de euro dikwijls als betaalmiddel geaccepteerd. De wisselkoers kan ongunstig zijn en het wisselgeld is meestal in Turkse lira’s. Actuele informatie over bankbiljetten en munten is te vinden op tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/en/tcmb+en.

Kan je gewoon naar Turkije op vakantie?

Kan ik op vakantie naar Turkije? Ja, je kan afreizen naar Turkije. Je dient dan een coronabewijs mee te nemen in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Echter wordt vanuit de Nederlandse overheid toeristische reizen naar Turkije afgeraden.

See also:  Welke Kip Kopen? (Solution found)

Is Turkije code geel?

Turkije is op dit moment helaas nog steeds code oranje. Bij code oranje mag je alleen noodzakelijke reizen maken. Code geel betekent dat je er wel naar toe op vakantie mag, mits je de veiligheidsrisico’s en hygiëne maatregelen in acht houdt.

Kan je pinnen in Turkije?

Geld opnemen kan in Turkije met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Voor Turkije hoeft u uw pas niet op ‘wereldstand’ te zetten. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u maximaal €500 per dag opnemen. Houd er wel rekening mee dat u voor iedere transactie extra moet te betalen.

Kan ik met Nederlandse ID kaart naar Turkije?

Naar Turkije reizen met uw ID kaart Dan mag u ook met uw ID kaart reizen en hoeft u geen geldig paspoort te bezitten. Wel moet dan aan de overige voorwaarden van het visum Turkije worden voldaan. De ID kaart hoeft namelijk niet zoals een paspoort minimaal 150 dagen geldig te zijn, na aankomst in Turkije.

Wat mag ik als handbagage meenemen in het vliegtuig?

Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.

Wat mag je meenemen in je handbagage KLM?

In Economy Class mag je per persoon 1 stuk handbagage meenemen. Daarnaast mag je nog een persoonlijk item meenemen in de cabine. Dit kan bijvoorbeeld een handtas, kleine rugzak of laptoptas zijn. Als je Business Class vliegt mag je maar liefst 2 handbagagekoffers en een persoonlijk item meenemen.

See also:  Hoe Vries Ik Verse Vijgen In?

Wat mag je meenemen in het vliegtuig naar Curacao?

Douane – Wat mag ik meenemen naar Curaçao?

 • Sigaretten, 200 stuks of Sigaren, 5 stuks of Cigarillo’s (max 3 gram p/stuk wegen) 50 stuks of Rooktabak 250 gram.
 • Gedistilleerde dranken 1 liter.
 • Andere goederen dan bedoeldmet in totaal van een factuurwaarde van maximaal Afl. 400,-

Hebben ze euros in Turkije?

Lira, de Turkse valuta Maar in de praktijk kun je overal met de euro betalen. Turkije behoort nog niet tot de euro. Ze accepteren wel Lira, maar soms ben je zelfs goedkoper uit door met euro’s te betalen.

Waar kan ik het beste Turkse Lira wisselen?

Bij Geldwisselkantoor kunt u Turkse Lira’s inwisselen. Misschien heeft u ze nog liggen van een familiebezoek, vakantie of zakenreis. Wissel ze om bij Geldwisselkantoor voor euro’s.

Adblock
detector