Waarom Visum Nodig Voor Turkije? (Solution found)

Gaat u in 2021 of 2022 op vakantie of zakenreis naar Turkije? Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten vooraf het visum Turkije aanvragen, behalve als ze reizen met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart. De visumplicht geldt zowel voor reizigers met de Nederlandse als de Belgische nationaliteit.

Waarom heb je een visum nodig voor Turkije?

Turkije heeft een een visumplicht, u kan nooit Turkije betreden zonder dat u in het bezit bent van een visum. Reist u toch af naar Turkije zonder visum dan zal u de toegang kunnen worden ontzegd. Wij raden af zonder visum naar Turkije af te reizen en te zorgen dat u deze altijd voor aanvang van uw reis in bezit heeft.

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Turkije?

Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document moet ten minste 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Turkije.

Heeft een Nederlander een visum nodig voor Turkije?

Wie heeft een visum nodig voor Turkije? Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten vooraf het visum Turkije aanvragen, behalve als ze reizen met een Europees paspoort of Europese identiteitskaart. De visumplicht geldt zowel voor reizigers met de Nederlandse als de Belgische nationaliteit.

Heb je een visum nodig voor Turkije?

Met ingang van 2 maart 2020 mogen reizigers met de Nederlandse nationaliteit Turkije visumvrij inreizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Een e- visum kan aangevraagd worden via www.evisa.gov.tr/en. Geadviseerd wordt om het e- visum digitaal (tablet, pc of smartphone bijvoorbeeld) of uitgeprint bij je te hebben.

Welke landen hebben geen visum nodig voor Nederland?

Niet visumplichtig

  • Europese Unie (EU);
  • Liechtenstein;
  • Noorwegen;
  • IJsland;
  • Zwitserland.
See also:  Hoe Maak Ik Gegrilde Kip? (Solved)

Welke landen hebben geen visum nodig voor Amerika?

Heb ik een Visum Amerika nodig?

  • De maximum verblijfsduur in de Verenigde Staten is minder dan 90 dagen;
  • Na 2011 bent u niet in Iran, Irak, Noord-Korea, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest en u heeft niet een van deze nationaliteiten;

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn om te vliegen?

Voor personen vanaf 18 jaar is het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar blijft een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.

Kun je met een ID kaart naar Turkije?

Om naar Turkije te kunnen reizen heeft u een ID kaart of een paspoort nodig, welke moet voldoen aan de voorwaarden van het Turkse visum. Controleer de geldigheid van uw paspoort of ID kaart voordat u het visum Turkije aanvraagt. Dan heeft u in bepaalde gevallen helemaal geen visum nodig.

Kan ik met e kaart naar Turkije?

Reizigers met een ID kaart of paspoort dat door de Nederlandse of Belgische overheid is uitgegeven, kunnen volstaan met de aanvraag van een e -visum Turkije. Dit bespaart u een reis naar het Turkse consulaat want het e -visum kan geheel online worden aangevraagd.

Heeft een Belg een visum nodig voor Turkije?

Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst in Turkije.

Heb je visum nodig voor Turkije Belgie?

Vanaf 2 maart 2020 zijn Belgen vrijgesteld van visa voor reizen naar Turkije en dit voor een verblijf van 90 dagen gedurende een periode van 180 dagen. De Belgische Ambassade en Consulaten in Turkije zijn niet bevoegd voor de aanvragen van een visum voor Turkije.

See also:  Hoe Meet Ik 25 Gram Havermout Zonder Weegschaal?

Kan je nog een visum kopen in Turkije?

Voorheen was het mogelijk om bij aankomst in Turkije op de luchthaven een visum te kopen. Sinds 1 november 2014 is het echter niet meer mogelijk een visum op het vliegveld in Turkije te kopen. U dient nu voor u naar Turkije reist (online) een visum aan te vragen.

Adblock
detector