Wat Is Een Hes-Code Turkije? (Perfect answer)

Vliegt u naar Turkije? Dan moeten reizigers van 6 jaar en ouder zich digitaal registreren via deze website van de Turkse overheid. Deze digitale registratie moet maximaal binnen 72 uur voor de geplande aankomstdatum Turkije gedaan zijn. U krijgt dan een autorisatiecode (HEScode) die u moet aantonen bij controles.3

Welke formulieren nodig voor Turkije?

Alle passagiers vanaf 6 jaar en ouder die naar Turkije reizen zijn verplicht binnen 72 uur voor vertrek om het Traveler Entry Form in te vullen op de volgende website https://register.health.gov.tr/. Nadat je het formulier hebt ingevuld, wordt een HES-code aan je toegewezen.

Wat is een HES-code?

Wat is de HES – code? De HES – code is een verplichte toepassing door het ministerie van Volksgezondheid onder coronavirusmaatregelen om veilig in het binnenland te reizen. Zelfs als u met de trein, bus, vliegtuig of privévoertuig reist, heeft u een HES – code nodig.

Wie heeft een HES-code nodig?

U heeft voor binnenlandse (vlieg)reizen in Turkije en internationale vliegreizen vanuit Turkije een zogenaamde HES – code nodig. Voor vliegreizen naar Turkije heeft u geen HES – code nodig. De HES – code is een vereiste vanuit de Turkse overheid. Meer informatie over deze code kunt u hier vinden (Engelstalig).

Hoe kan ik HES-code krijgen?

Hoe kom ik aan een HES – code? Surf naar de speciale webpagina van de Ministerie van Volksgezondheid van Turkije (klik hier). Op de betreffende pagina dien je je gegevens in te vullen. Na het invullen van je gegevens kan je een formulier downloaden met je persoonlijke HES – code.

Waar visum aanvragen voor Turkije?

Voor een visum voor lang verblijf, moet u zich richten tot de Turkse Ambassade of Consulaten in België. De Belgische Ambassade en Consulaten in Turkije zijn niet bevoegd voor de aanvragen van een visum voor Turkije.

See also:  Welk Vlees Komt Van Een Varken? (Solved)

Wat heb je nodig als je naar Frankrijk gaat?

Verplicht in de auto

  • Gevarendriehoek – Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben.
  • Veiligheidsvest – Het is verplicht een reflecterend veiligheidsvest in de auto te hebben.
  • Sinds mei 2020 is een alcoholtest niet meer verplicht in de auto.
  • Ook een verbanddoos en brandblusser zijn niet verplicht.

Hoe lang duurt HES-code?

Hoe lang is de HES – code? De HES – code kan voor een bepaalde periode of voor onbepaalde tijd geldig zijn. Uw HES – code moet nog minimaal 7 dagen geldig zijn vanaf de laatste einddatum van de reis.

Waarom HES-code?

HES is de initialen van ” Hayat Eve Sığar ”, wat zich vertaalt naar ‘het leven dat thuis past’. Het primaire doel van deze code is om aan te geven wie het virus bij zich draagt.

Waarom heeft Turkije code oranje?

Code oranje betekent dat de overheid mensen aanraadt alleen naar Turkije te reizen als het noodzakelijk is. Vakantie vluchten vallen hier dus niet onder.

Heb je Coronatest nodig om te vliegen?

Alle passagiers (van 13 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Soms kan dat digitaal. Soms moet u een formulier downloaden, printen en invullen. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij.

Heb je een paspoort nodig voor Turkije?

Om naar Turkije te kunnen reizen heeft u een ID kaart of een paspoort nodig, welke moet voldoen aan de voorwaarden van het Turkse visum. Controleer de geldigheid van uw paspoort of ID kaart voordat u het visum Turkije aanvraagt.

See also:  Visum Turkije Aanvragen Waar? (Solution found)

Is het veilig om naar Turkije te gaan?

Het merendeel van Turkije is veilig genoeg om te bereizen, maar er moet wel rekening gehouden worden met een aantal veiligheidsrisico’s die afwijken van wat wij in Nederland gewend zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het verhoogde risico op terroristische aanslagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector