Wat Mee Te Nemen Uit Turkije? (Question)

De tien leukste souvenirs om mee te nemen uit Turkije

 • Turks Fruit. Turks fruit in allerlei kleuren.
 • Waterpijp. Verschillende waterpijpen.
 • Nazar of blauw oog. Het blauwe oog.
 • Nepkleding of tassen. Tassen op de bazaar.
 • Leer. Leren kleding.
 • Turks tapijt. Turkse tapijten op de bazaar.
 • Goud. Gouden juwelen.
 • Appeltjesthee.

Wat mag je mee terug nemen uit Turkije?

Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten. 4

Wat mag je meenemen uit Turkije naar Belgie?

Dit zijn de van belasting vrijgestelde maximumhoeveelheden:

 • tabak: 200 sigaretten, 100 cigarillo’s, 50 sigaren of 250 gram rooktabak.
 • drank: 4 liter niet-mousserende wijn en 16 liter bier en: 1 liter sterke drank of 2 liter tussenproducten (tot 22°) ofwel 2 liter mousserende wijn.

Hoeveel namaakartikelen mag je kopen in Turkije?

Zoals eerder vermeld is het niet toegestaan om een grote hoeveelheid namaakartikelen te importeren. Er zijn nog veel meer producten die niet mee genomen mogen worden vanuit Turkije, zoals: beschermde dier- en plantensoorten, dierlijke producten en levensmiddelen.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Turkije?

Maximum 10.000 euro. Wilt u meer meenemen, dat moet u daartoe de toestemming krijgen van de overheid (douane).

Hoeveel goud mag je meenemen naar Turkije?

Uw mag alleen uw persoonlijke juwelen Turkije in- en uitvoeren, dus geen juwelen bedoeld voor de verkoop bijvoorbeeld. De waarde mag dan niet meer dan omgerekend 15.000 US Dollar bedragen. Hebben de juwelen gezamenlijk een hogere waarde dan zult u deze moeten aangeven.

See also:  Hoe Lang Kan Ik Gekookte Kip Bewaren In De Koelkast? (Solution)

Wat mag ik meenemen in mijn koffer?

Van security mag vrijwel alles mee in je ruimbagage, behalve als het op de lijst van gevaarlijke voorwerpen staat. Check daarom eerst deze lijst met verboden voorwerpen. Twijfel je of je een bepaald voorwerp in je ingecheckte koffer mag meenemen, neem dan contact met ons op. 4

Hoeveel aanstekers mag je meenemen in het vliegtuig?

Officieel bekeken, “ mag je geen enkel voorwerp in je handbagage meenemen waarmee je jezelf of andere passagiers mee kunt verwonden”. Gek genoeg mag je wel een aansteker meenemen in het vliegtuig. Alleen niet meer dan één. Om het nog verwarrender te maken, moet je de aansteker bij je houden gedurende de vlucht.

Wat mag ik meenemen uit Luxemburg?

Sommige landen staan meer toe, maar deze hoeveelheden zijn zeker toegestaan:

 • 800 sigaretten.
 • 400 cigarillo’s (sigaren van maximaal 3 gram per stuk)
 • 200 sigaren.
 • 1 kg tabak.
 • 10 liter sterke drank.
 • 20 liter distillatiewijn.
 • 90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn)
 • 110 liter bier.

Hoeveel namaak mag je meenemen?

Het is in principe verboden om replica’s in te voeren in Nederland, tenzij het gaat om een kleine hoeveelheid. Dit is bedoeld voor eigen gebruik en dit zijn vastgestelde aantallen. Zo kunt u maximaal drie horloges en 250 ml aan parfum of eau de toilette meenemen.

Waar kan ik namaak kleding kopen?

Waar koop je namaak producten uit China? Namaak producten koop je snel en eenvoudig op één van de Chinese webshops. Een bekende webshop waar je veel replica producten kunt vinden is die van AliExpress Nederland. Daarnaast beschikt ook DHgate over een groot aantal imitatie producten.

See also:  Welke Salade Dressing Is Gezond?

Wat is goedkoper in Turkije?

De kosten van medicijnen zijn 30-40% lager dan in de meeste Europese landen en effectiever. Vitaminen en supplementen worden meegenomen uit Turkije. In apotheken vindt u veel goedkopere en vaak effectievere Turkse tegenhangers van veel bekende merken, maar onder een andere naam.

Is het eten duur in Turkije?

Het is zeker niet zo goedkoop als Zuidoost-Azië, maar voor een paar euro kun je heerlijk eten en ook accommodatie is niet duur. Reis je met openbaar vervoer en eet je voornamelijk bij lokale restaurants dan is een reis door Turkije zeker goed te doen met een klein budget! Turkije is sowieso een verrassende locatie.

Hoeveel kost het om in Turkije uit eten?

In Turkije, een typische fastfoodmaaltijd kost: 2.50 EUR (30 TRY) voor een McMeal bij McDonalds of BurgerKing (of vergelijkbare combo- maaltijd ), en 0.74 EUR (9.00 TRY) voor een cheeseburger. Voor koffie liefhebbers: cappuccino koffie 1.20 EUR (15 TRY) en espresso 0.84 EUR (10 TRY).

Adblock
detector