Welke Wijn Bij Lam? (Solved)

De beste keuze is om deze heerlijke gekruide lamkoteletjes te combineren met een soepele krachtige rode wijn, als Rioja, Malbec, Salentein, Bordeaux, Pinotage, Sangiovese, Pinot Noir, Chianti Classico of Tempranillo!

Welke wijn bij gebraden lamsvlees?

Gestoofd lamsvlees: Rioja Reserva, Argentijnse Malbec, Chileense Carmenere, middelzware Bordeaux. Lamsbout uit de oven: rode Rhone, rode Bourgogne, Spatburgunder, niet te zwaar Zuid-Spaans. Lamszwezerik met lichte saffraansaus: witte Bourgogne, stevige witte Bordeaux met houtrijping, krachtige rosé.

Welke wijn bij merguez?

Drink deze wijnen bv. bij ribbetjes, grillworsten ( merguez en chipolata), barbecuespek, hamburgers … Bij dit vlees vermijdt u best subtiele, fijne en tanninerijke wijnen.

Welke wijn bij lamsfilet met asperges?

Gegratineerde asperges: stevige witte wijnen met hout zoals Chardonnay of mineralige wijnen als Vermentino. Ter verfrissing kan een Verdejo uit Rueda natuurlijk ook. Asperges met rood gebakken lamsvlees: rode Bourgeuil, Beaujolais, Rode Bourgogne, Valpolicella, Spatburgunder.

Welke wijn bij Lamshaasjes?

Goede wijnen van Cabernet Sauvignon, Tempranillo of Syrah zijn over het algemeen goede wijn -spijs combinaties met lamshaas.

Welke wijn bij Lamszadel?

Lamszadel met tuinkruiden

  • Côteaux du Giennois (rood)
  • Côtes du Rhône (rood)
  • Vin de Corse (rood)

Welke wijn bij buikspek?

Suggesties: een Portugese rode blend uit Douro, Dão of Alentejo (met zijn typische zuren die het vet als het ware opslorpen), nebbiolo uit Piemonte of tempranillo uit Spanje, een pinot noir uit Oostenrijk. Voor liefhebbers van witte wijn: chardonnay uit Zuid-Europa of Châteauneuf-du-Pape.

Welke wijn bij Iberico?

In het wit is een Riesling een perfecte begeleider en de roséliefhebber kan genieten van een vol exemplaar. Gebraden varkensvlees vraagt om rijpe en zachte wijnen, die passen bij de structuur van het zachte vlees. Een houtgerijpte Chardonnay of Chenin Blanc is dan heerlijk. In het rood zijn Merlot en Shiraz aanraders.

See also:  Welk Vlees Bij Boerenkool? (TOP 5 Tips)

Welke wijn bij parmaham?

Welke wijn bij Parmaham met gegrilde vijgen? Parmaham met gegrilde vijgen is een mooie combinatie van iets zouts met iets licht zoets. Hier passen verschillende wijnen bij: bijvoorbeeld een witte Rioja, maar ook een off-dry riesling feinherb.

Welke wijn bij schaap?

Bij de volgende wijnsoorten kan er in dit geval weinig misgaan: Barolo, Bourgogne, Cabernet Sauvignon, Côtes de Provence, Grenache, Malbec, Merlot, Bordeaux, Pinot Noir, Salice Salentino, Sangiovese, Shiraz, Tempranillo of Valpolicella.

Welke wijn bij kalfsvlees met asperges?

De blend van Riesling, Sauvignon Blanc en Chardonnay “Ploe di Stellis” past bijzonder goed bij een iets steviger aspergegereccht, met bv een stukje kip of kalfsvlees erbij.

Welke wijn bij Melklam?

Dan bevelen de experts in onze wijnkelder je met plezier een witte wijn aan. De witte Vacqueyras Passion uit 2016 van het domein Les Ondines van Jérémy Onde is een fenomenale wijn die verrassend goed bij koteletjes van melklam past.

Welke wijn bij tajine?

Voor een Franse lamsstoof is een volle rode wijn aan te raden, terwijl voor een Marokkaanse lamstajine een goede keuze is om te kiezen voor een kruidige rode wijn, zoals de Domaine Singla Asencio.

Welke wijn bij tijm?

Wanneer de kleur van de wijn meer licht rood is dan is er sprake van een jonge rode wijn. De smaak is dan vaak wat fruitiger. U kunt dan de geur van rozemarijn en tijm ruiken. Een meer rijpere rode wijn heeft een krachtige en zachte smaak.

Wat voor wijn bij lamsrack?

Lamsrack is het lekkerst rose gebakken. Voor een mooi rose gebraden lamsrack gaan wij voor iets lichters als een pinot noir of een wijn van de menciadruif. Lamsrack met een kruidenkorst van een frisgroen karakter gaat goed samen met een cabernet franc uit de Loire of een kruidige wijn uit Portugal.

Adblock
detector