Hoe Kan Ik Mijn Product Beschermen?

De eerste manier om je product te beschermen werkt door middel van het opvullen van een verpakking met een folie die gevuld wordt met lucht. Deze folie vormt zich tot een beschermde buffer. Het is een van de meest voorkomende opvulmaterialen in bijvoorbeeld de e-commerce.
U kunt een nieuw product, merk of technologie beschermen met intellectuele-eigendomsrechten (IE-rechten). Dan mag een ander het niet namaken of gebruiken zonder uw toestemming. Er zijn verschillende IE-rechten, zoals het octrooirecht en auteursrecht.

Hoe kan ik mijn idee beschermen?

U kunt uw idee of creatie laten vastleggen in het i-DEPOT. Dat kan ook bij een notaris. Deze legt uw idee vast en maakt een akte op. Daarmee heeft u een officieel bewijsmiddel waarmee u later kunt bewijzen op welke datum u uw idee of creatie al had.

Hoe weet je of een product beschermd is?

In het Merkenregister kunt u opzoeken of een naam of logo al bestaat. Zo niet, dan kunt u het merk registreren. Daardoor wordt u eigenaar van het merk. Door het ®-teken bij uw (merk)naam of logo te gebruiken laat u zien dat het is geregistreerd.

Hoe auteursrecht beschermen?

Registratie van auteursrechten is niet nodig. Auteursrechten ontstaan automatisch wanneer het werk wordt gemaakt. Het vastleggen van de datum van het werk en het gebruik van een copyright notice kan helpen te bewijzen wanneer het werk is onstaan. De bescherming van het auteursrecht duurt in beginsel 70 jaar.

Hoe idee patenteren?

Patent aanvragen op een idee

De beste manier om uw idee te beschermen is om het te patenteren. In Nederland noemen we dit ook wel het aanvragen van een octrooi. Met een octrooi is uw idee maximaal 20 jaar beschermd. U krijgt hiermee het alleenrecht op het produceren en commercieel uitbaten van uw idee.

See also:  Waar Gluten In?

Kan een idee beschermd worden?

Niet de ideeën worden auteursrechtelijk beschermd, maar wel de vorm die eraan gegeven is.

Wat moet je doen als je een goed idee hebt?

Veel uitvindingen hebben een octrooi en zijn te vinden in een aantal databanken van Octrooicentrum Nederland. Zoek in de registers voor ideeën, merken en modellen van het Bureau-Benelux voor de Intellectuele Eigendom. Zoek via internet naar soortgelijke ideeën. Kijk gewoon eens bij winkels en webshops.

Welke namen zijn beschermd?

Als merk kan bijvoorbeeld worden beschermd: de naam en het logo van Shell, een Coca-Colafles en de kleur blauw van Camping Gaz. Door inschrijving in het merkenregister heeft u het recht anderen te verbieden uw merk te gebruiken.

Hoe weet je of een product al bestaat?

Waar kun je vinden of je idee al bestaat? Om uit te zoeken of het idee al bestaat kun je zoeken in een online databank, Espacenet geheten (www.espacenet.com). In deze databank zijn de beschrijvingen van tientallen miljoenen gepubliceerde octrooien opgeslagen en je kunt er zelf in zoeken.

Welke kosten zijn verbonden aan een merkbescherming?

Registratie. Als je kiest voor registratie in de Benelux, dan bedragen de kosten voor het vastleggen van jouw woordmerk of beeldmerk 475 euro of 685 euro. In het eerste geval wordt enkel geregistreerd en bij de tweede optie krijg je ook een merkonderzoek. De kosten voor deponeren in de EU zijn 1299 euro.

Hoe regel en bewaak je auteursrecht?

Je hoeft niets te laten vastleggen in een notariële akte, maar dit kan wel. Veel slimmer is om het vast te leggen via een online depot. Je legt dan jouw werken vast met een digitale datumstempel, zodat je altijd kunt aantonen dat jouw werk op een bepaalde datum bestond. Een dergelijk depot kan je hier online regelen.

See also:  Wat Is De Product Som Methode?

Wat beschermt auteursrecht?

Het auteursrecht biedt iedereen die werken creëert auteursrechtelijke bescherming. Dit betekent dat de maker van zo’n werk, ook wel auteur genoemd, als enige mag beslissen over de exploitatie van de werken die hij heeft gecreëerd. Daarnaast worden deze werken beschermd tegen misbruik door anderen.

Hoe auteursrechten boeken?

De auteursrechten worden belast aan het tarief van 15%. Het gedeelte boven het grensbedrag wordt belast aan 30% tenzij het wordt geherkwalificeerd als beroepsinkomen. In dit laatste geval wordt de betaalde 30% uiteraard wel verrekend. De belasting is verschuldigd onder de vorm van roerende voorheffing.

Hoe vraag je een patent aan Belgie?

Om een octrooi aan te vragen, dient u een aanvraagformulier (PDF, 64.6 KB) in bij de Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE) (formulier in het Duits (PDF, 70.21 KB)). De aanvraag kan ook, via elektronische weg worden ingediend, in een beveiligde omgeving.

Hoeveel kost een patent op een idee?

De octrooigemachtigde stelt de tekst van de octrooiaanvraag op. Dit is verreweg het belangrijkste in de hele procedure van een patent aanvragen, omdat er later nog maar weinig mogelijkheden zijn om iets aan te passen. Het opstellen van een octrooiaanvraag kost bij Patenthuis meestal tussen 3300€ en 4500€ (excl. BTW).

Kan ik een idee verkopen?

Voorwaarden voor het verkopen van uw uitvinding

De uitvinding moet nuttig en functioneel zijn. Het product moet voldoen aan de eisen voor milieu, comfort en veiligheid. Het moet zich positief onderscheiden van bestaande producten. De technische aspecten moeten in orde zijn.

Adblock
detector