Hoe Oud Is Gerrit Zalm? (Question)

Wat doet Gerrit Zalm?

Op 27 mei 2003 werd hij opnieuw benoemd tot minister van Financiën en tevens tot viceminister-president in het tweede kabinet-Balkenende. Sinds 10 oktober 2005 is hij de langstzittende minister van Financiën in de Nederlandse geschiedenis. Minister Zalm heeft in de kabinetten-Kok de ‘zalmnorm’ geïntroduceerd.

Wat is het salaris van Gerrit Zalm?

ABN Amro-voorzitter Gerrit Zalm ontving over 2016 een jaarsalaris van 775.000 euro. Inclusief pensioen komt dat neer op bijna 1,1 miljoen euro. In vergelijking met 2015 was zijn salaris wel met 8.000 euro verhoogd. Zalm is begin 2017 echter opgevolgd door de financiële topman Kees van Dijkhuizen.

Wat doet Wopke Hoekstra?

Wopke Bastiaan Hoekstra (Bennekom, 30 september 1975) is een Nederlands politicus voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Sinds 26 oktober 2017 is hij minister van Financiën in het kabinet-Rutte III. Sinds 31 maart 2021 is hij tevens fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer.

Hoe oud is oud minister Zalm?

Een directielid van de Rabobank verdient jaar gemiddeld 1,2 miljoen euro, zo blijkt uit vertrouwelijk onderzoek van consultancybureau Towers Watson. Dat meldt RTL Nieuws. Bovenop de 1,2 miljoen euro kan een bonus komen van 360 duizend euro, waarmee de jaarlijkse totale beloning neerkomt op ruim anderhalf miljoen euro.

Wat verdient topman ABN Amro?

Gerekend met het salaris dat de topman vorig jaar verdiende, levert dat hem nog ruim 370.000 euro aan basissalaris op, en 130.000 euro aan pensioen en bonus. Woordvoerder Jarco de Swart van ABN Amro bevestigt dat Van Dijkhuizen zijn huidige bestuurderssalaris na zijn vertrek als bestuursvoorzitter doorbetaald krijgt.

See also:  Wanneer Is Een Product Duurzaam?

Wat verdient directeur ABN Amro?

Hoe verhoudt het salaris voor de functie Directeur bij ABN AMRO zich tot het basissalarisbereik voor deze functie? Het gemiddelde salaris voor de functie Directeur in Nederland is € 105.057 per jaar, wat 10% lager is dan het gemiddelde salaris van € 117.551 per jaar bij ABN AMRO voor deze functie.

Hoe heet de huidige minister van Financiën?

De huidige minister van Financiën is Wopke Hoekstra (CDA). Het ministerie kent twee staatssecretarissen, Alexandra van Huffelen (D66), Hans Vijlbrief (D66). De ambtelijke leiding over het ministerie is in handen van de secretaris-generaal, momenteel Bas van den Dungen.

Hoe heet de staatssecretaris van Financiën?

Alexandra van Huffelen. Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane.

Wat is de taak van een minister van Financiën?

De minister van Financiën is verantwoordelijk voor: Rijksbegroting. Thesaurie en financiële markten, o.a. relaties met DNB en AFM, Wet financieel toezicht, staatsdeelnemingen. Europees en internationaal monetair beleid.

Welke partij is Wopke Hoekstra?

Salaris Wopke Hoekstra Sinds 31 maart 2021 is hij tevens fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. Eerder was hij lid van de Eerste Kamer (2011-2017). Parlement.com: “Een minister(-president) ontvangt in 2021, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering een bruto jaarsalaris van € 172.107.”

Adblock
detector