Hoe Vis Je Met Een Feederhengel? (Solution)

Hoe vissen met de feeder?

Wat is feedervissen precies Bij het feedervissen werp je steeds op dezelfde stek in met een korf die gevuld is met feedervoer. Hierdoor ontstaat er een voerplek waar vis op afkomt. Omdat je met een voerkorf erg ver kunt werpen worden er veel plekken in het water bereikbaar om te vissen.

Hoe vis je met een korfje?

Om die vissen toch te kunnen vangen, gebruiken we het eerste stoppertje. Als je met korven vist die een grote wartel aan de bovenzijde hebben, dan zou je eerst een kraal op de lijn kunnen schuiven.

Wat heb je nodig om te feedervissen?

Dit heb je nodig

 1. DE JEUGDVISPAS. Om in Nederland te vissen heb je meestal een jeugdVISpas of VISpas nodig.
 2. STOELTJE. Om comfortabel aan de waterkant te vertoeven is een stoeltje onmisbaar.
 3. FEEDERHENGEL.
 4. WERPMOLEN.
 5. FEEDERSTEUN.
 6. VOERKORVEN.
 7. HAKENSTEKER.
 8. HOOFDLIJN.

Welk aas voor feedervissen?

Het beste allround aas waarmee je alle vissoorten kunt vangen zijn grote witte maden. Hoe gretiger de vis, hoe meer maden je aan het kontje op de haak prikt. Verpopte maden, ook wel casters genoemd, kunnen waanzinnig goed werken. Zeker als je ook een handje poppen door je voer mengt.

Welke molen op Winkle Picker?

Het maakt niet uit of je nou kiest voor een winkle picker of feederhengel, een molen zul je altijd nodig hebben. Als je hebt gekozen voor een lichte winkle picker of feederhengel, dan zal een 2500 maat prima zijn voor jou.

Hoe maak je een korfje vast?

Deze montage creëer je door een grote lus aan het eind van je hoofdlijn te maken, en die op 2/3 af te knippen. Aan het langste eind knoop je de speldwartel om de voerkorf te bevestigen, aan het kortste lijntje de haak, of een verbinding naar een dunner onderlijntje, zoals met een lus-in-lus-verbinding.

See also:  Hoe Lang Vis Op Bbq? (Solution found)

Welke Feederhengel voor Karper?

Materiaal. Voor het feedervissen op karper kan je al van start met een stevige penhengel. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een korte en meer parabolisch buigende heavy feeder in combinatie met een kleine longcast molen.

Wat heb je nodig voor witvissen?

Bekijk het grootste aanbod witvis visspullen!

 • Dobbers. Wanneer je in een viswinkel of dierenspeciaalzaak komt, heb je vaak ogen te kort om de juiste keus te maken met wat voor dobber er gevist gaat worden.
 • Haakjes. Een ander essentieel onderdeel voor het vangen van de witvis, is de haak.
 • Hengels.
 • Lood.
 • Schepnet en Leefnet.

Hoe Methodfeederen?

De method korven zet je ‘inline’ op de hoofdlijn en vervolgens knoop je een wartel of adapter aan de lijn, waar je tot slot de onderlijn aan bevestigd. In veel gevallen druk je de wartel of adapter in het methodlood. Hierdoor veranker je de korf op de hoofdlijn, wat tevens zorgt voor een zelfhakend effect.

Hoe bevestig je een Hoekafhouder?

De hoekafhouder wordt gebruikt om de voerkorf aan te hangen. Schuif hiervoor de hoekafhouder met de korte kant op de lijn. Zo komt de lijn aan de lange kant uit de hoekafhouder. Plaats nu een stoppertje op de lijn en maak een lus waaraan je de onderlijn kunt vast maken.

Welke Voerkorf gebruiken?

– Op kleinere en niet stromende wateren gebruik je een snelle ronde open gaas voerkorf met een gewicht van 40 tot 50 gram. – Bij licht, stromend water of bij middelmatige diepte gebruik je een ronde korf met een gewicht van 70 tot 80 gram.

See also:  Hoe Lang Vis Ontdooien? (Solution found)

Welke Feedertop gebruiken?

Welke feedertop je dient te gebruiken is afhankelijk van het water waar op je wilt gaan vissen en de voerkorf die je gaat gebruiken. De te gebruiken voerkorf wordt op zijn beurt weer met name bepaalt door je strategie en het soort water.

Wat is het beste aas voor Voorn?

Dit zijn kleine vliegenlarven die je bij je hengelsportzaak kan halen. Ook zijn voorns met vele andere soorten aas te vangen, maar brood en maden zijn de meest gekozen aassoorten.

Adblock
detector