Hoe Vis Je Op Snoek? (Solved)

In ondiep water vang je vaak het beste als je met drijvende pluggen of spinners gaat snoeken. In dieper water werken diep duikende pluggen, zinkende pluggen maar ook shads het beste. De kleur die je kiest om mee te snoek vissen kan bepalend zijn voor succes. Natuurlijke kleuren werken vaak goed in helder viswater.

Wat heb je nodig voor snoek vissen?

De belangrijkste hengelspullen zijn hieronder voor je op een rij gezet.

 • Kunstaas om mee op snoek en snoekbaars te vissen.
 • De werphengel om mee te vissen op snoek en snoekbaars.
 • De vismolen voor het snoeken en snoekbaarzen.
 • De onderlijn om mee te vissen op snoek en snoekbaars.

Wat zijn goede tijden om te snoeken?

Snoeken zijn net als veel anderen vissen niet de hele dag actief. Je kunt daarom het beste gaan snoeken in de tijden dat ze wel actief zijn, namelijk ‘s morgens en in de namiddag tot avond. Rond het middag uur is de vis vaak vrijwel niet actief en hangt deze meer een beetje rond de bodem dan dat deze actief jaagt.

Hoe vissen op roofvis?

Kunstaas vissen begint met het rustig inwerpen van je kunstaas. Zoek bij voorkeur plekken uit waar je verwacht de roofvis te vinden. Bruggen, riet, afwisselingen in de oever. Allemaal prima plekken om je kunstaas naar toe te werpen.

Hoe vis je met een Blinker?

Het vissen met spinners is erg eenvoudig. Werp in op de plek waar je de roofvis verwacht en begin daarna direct met draaien of laat hem eerst iets afzinken wanneer het water wat dieper is. Draai daarna rustig binnen, je voelt aan je hengel wel dat de spinner zijn werk begint te doen.

See also:  Waar Zalm Kopen? (Question)

Wat heb je nodig om te gaan roofvissen?

Benodigdheden

 1. (Vis) Vergunning.
 2. Spinhengel (lengte: +/- 2.70m en werpgewicht: +/- 25 gram)
 3. Werpmolen + lijn (voorkeur: gevlochten lijn 15/00, maar nylon (30/00) kan ook)
 4. Stalen onderlijntjes.
 5. Landingsnet.
 6. Kunstaasjes: enkele spinners, plugjes en shads in verschillende kleuren en formaten.
 7. Onthaaktang.
 8. Kniptang.

Wat heb ik nodig om te roofvissen?

Wat heb je nodig bij het baars vissen met kunstaas?

 • Spinhengel van ongeveer 2.70m met een werpgewicht van 5-25 gram.
 • Lichte werpmolen met gevlochten lijn.
 • Stalen onderlijn +/- 20-25 cm.
 • Kunstaas (softbaits, spinners, kleine plugjes en lepels)
 • Onthaaktang.
 • Visvergunning (VisPas)

Wat eten snoeken het liefst?

Dia 27: Zoals jullie allemaal wel weten eet een snoek vooral vis. Vanaf een lengte van vier centimeter is dat hun voorkeursvoedsel. Jonge snoekjes eten kleine visjes en grote snoeken eten meestal wat grotere vissen. Dia 28: Ze eten ook andere waterdieren, zoals kikkers en salamanders.

Wat is het beste weer om te snoeken?

Zeker als het water kouder is en de aasvis wegtrekt van het grote water, volgen de snoeken maar wat graag de aasvis naar dit soort plekken. Zijsloten, vaarten, baaien, eigenlijk alles wat vast zit aan het grote water zijn goede plekken. Zeker als hier wat planten groeien, of misschien zelfs tussen huizen in.

Waarom bijten de snoeken niet?

De snoek en winter Wanneer de watertemperaturen dalen, wordt onze mooie Esox Lucius weer kieskeuriger in wat zij wilt bijten. Door studies over het gedrag van de snoek is gebleken dat de watertemperatuur vrij weinig te maken heeft met het passieve gedrag van de meeste snoeken.

See also:  Hoe Vaak Mogen Honden Vis? (Solved)

Hoe te vissen op snoekbaars?

Vis langzaam en bij de bodem. Een zeer langzame aaspresentatie langs de bodem is bij het vissen op snoekbaars in de winter van groot belang. Vis je aas daarbij hoofdzakelijk met de werpmolen binnen, veel minder met de hengel. Het kunstaas komt omhoog door een enkele draai met de slinger van de werpmolen.

Waar vind je roofvis?

De snoek is een algemene soort in Nederland en België, en is te vinden in vrijwel alle binnenwateren. De vis leeft in zoet water, maar kan ook worden aangetroffen in brak water.

Welke vissen vallen onder roofvis?

Roofvissen

 • Snoek. De snoek, Essox Lucius, misschien wel de bekendste zoetwater roofvis van Nederland.
 • Snoekbaars. Stizostedion lucioperca, de snoekbaars of onder ons vissers ook wel de glasoog genoemd komt van oorsprong uit Oost- en Midden-Europa.
 • Baars.
 • Meerval.
 • Paling.

Hoe moet je vissen met Shads?

Door de shad in te werpen en binnen te draaien vis je flinke stukken water af. Zorg er wel voor dat de shad boven de bodem door het water zwemt. Zit je te dicht op de bodem dan zal je wat vaker last van waterplanten hebben. En een beetje afwisselen van snelheid kan ook geen kwaad.

Hoe moet je met een twister vissen?

Tips twister vissen

 1. Pas de grootte van je twister aan op de vissoort die je wilt vangen. Voor baars zijn twisters van 6 – 8 cm prima.
 2. Twisters zijn er in heel veel verschillende kleuren.
 3. Wissel het tempo van het binnenvissen af of geef de twister af en toe wat korte rukjes (twitchen).
See also:  Wat Kun Je Maken Van Zwarte Bessen?

Is spinner een vis?

De spinner is een van de simpelste vormen van kunstaas om mee te vissen, aangezien er alleen maar mee uitgeworpen en ingehaald mee hoeft te worden. Dit betekent overigens niet dat dit minder goed kunstaas is. Er wordt net als met ander kunstaas erg goed vis mee gevangen.

Adblock
detector