Welk Bier Bij Vis? (Perfect answer)

Bij visgerechten serveer je best een fris of lichtzurig bier: witbier, blond abdijbier, geuze of tripel bijvoorbeeld. Grijze garnalen, daar hoort Rodenbach bij. En zeetong meunière met tripel, een hemelse combinatie! Of probeer dit hapje met Vlaamse erkende streekproducten met een Bolleke.

Welk bier bij gerookte vis?

Gerookte vis Gerookte haring, gerookte zalm en gerookte makreel zijn vette vissen en sterk van smaak. Een rookbier complementeert dit optimaal. Rookbieren hebben een smaak die aan gerookte paling doet denken. Maar een pils of een Britse ale is ook een ideale pairing bij gerookte vis.

Welk bier bij entrecote?

Neem je als hoofdgerecht, een entrecote, dan is deze bijvoorbeeld heerlijk te combineren met een zwaar donker bier met een tikkeltje zoet, zoals La Trappe Dubbel. Als de saus bij het vlees neutraal is, moet het brouwsel zeker niet te kruidig zijn, anders overheerst de biersmaak.

Welk bier bij zeebaars?

Zorg dat de smaak van de vis niet wordt overheerst door het bier. Kies dus niet voor erg zware of zoete bieren. Hierdoor zal je de vis namelijk niet meer proeven. Slechts uitzonderlijk zal een quadrupel of een Russian imperial stout een geslaagde pairing opleveren bij visgerechten.

Welk bier bij welk gerecht?

Tripel is aan te raden als u gegrilde kip, tonijn of geroosterde groenten op het menu heeft staan. Karamelachtig bier, zoals een donker bockbier en amber, is smaakvol in combinatie met gegrilde zalm. Herfstbock gaat perfect samen met een stoofschotel met veel uien, deze combi versterkt de smaak.

Welk biertje drinken bij kip?

Bij gepocheerde zalm- of kipfilet past eerder bijvoorbeeld een licht bier, zoals pils, witbier of Weizen. Bij gegrilde zalm- of kipfilet, al of niet gemarineerd met kruiden, zal de keuze eerder vallen op een blond bier van 8 tot 9%, een volmondige tripel van 8 tot 9% of een India Pale Ale (I.P.A.) van 8% of zwaarder.

See also:  Hoe Lang Verse Zalm Bewaren In Koelkast? (Best solution)

Welk bier bij haring?

Vooral bier in de smaakcategorie Blond & Krachtig leent zich bij uitstek voor foodpairing met haring. De vette vis en de krachtige smaken van bijvoorbeeld een Tripel tillen elkaar op. Zet bij voorkeur een bier met redelijk wat alcohol aan tegen de vette vis.

Welk bier bij biefstuk?

Bij het bereiden van een ‘standaard’ steak, is een red ale bijvoorbeeld een geweldige match. Rode ales zijn zwaar en hebben een fijne aroma waardoor ze de smaak van het sappige vlees versterken. Ook porters passen geweldig bij een biefstuk – vooral bij een een porterhouse steak.

Welk bier bij pittig eten?

Bij een pittig gerecht (het soort waarbij de vlammen uit je mond slaan) kun je ook beter geen bier met een hoog alcoholpercentage drinken, want dat is vragen om ellende. Door de vele alcohol krijgt je het alleen maar nog heter, beter drink je dus een biertje dat de pittigheid verzacht, zoals een stout of een porter.

Welk bier bij hamburgers?

Hamburgers hebben veel smaak, een klassieke Amerikaanse IPA past daar heerlijk bij. De hop snijdt lekker door het vet en het zoute van de burger tempert de bitters, waardoor het bier nog fruitiger wordt. Proef bijvoorbeeld Lagunitas IPA, uit fles of zelf getapt met THE SUB.

Welk bier bij tomaat garnaal?

Tomaat garnaal – “Malse geuze” Maar ook een vers getapte pint past perfect bij dit gerechtje.”

Welk bier bij gehakt?

Sommige bockbieren kenmerken zich ook door een aangename licht droge afdronk. Bij milde tot pittige worstsoorten en balletjes gehakt. Bij gerechten met gebakken ui en spekjes. Is goed te combineren met stoofschotels van rundvlees en wild en met lichtzoete- en kaasdesserts.

See also:  Welke Vis Sushi? (Solution)

Welk bier bij paddestoelen?

Het donker bier heeft een kruidige karakter gekregen door de paddenstoelen.

Welk bier bij cheesecake?

Port salut: Past heel goed bij een tripel. Cheesecake: een verse romige cheesecake past perfect bij een tripel.

Welk bier bij antipasti?

Antipasti lekker met wijn? Natúúrlijk. Maar als je in de mood bent om eens wat anders te proberen, raden wij aan om er een pale ale of ipa bij te drinken.

Adblock
detector