Welke Rode Wijn Bij Vis? (Solution)

Wijn bij rauwe vis Een te zware rode wijn werkt vaak niet, maar lichte rode wijnen zoals Pinot Noir, Zweigelt, Beaujolais of een rode Sancerre zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een tonijnsteak. En ook rosé is vaak een goede keuze bij visgerechten met een wat uitgesproken smaak.

Welke wijn bij vis wit of rood?

Zo zijn witte wijnen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Salentein en Pinot Grigio vaak een genot voor de tong bij visgerechten. De smaak echter van een fruitige – licht gekoelde – rode wijn uit de Merlot druif of wijn van de druif Pinot Noir kan u echter ook aangenaam verassen!

Welke kleur wijn bij vis?

Makreel en zalm zijn voorbeelden van vette vis en onder magere vis vallen kabeljauw en koolvis. Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn.

Welke rode wijn bij dorade?

Magere vissen als kabeljauw, schelvis, dorade en tong zijn licht en fris en daarbij passen lichte wijnen met frisse zuren. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé en een frisfruitige, soepele rode wijn kunnen ook. Vettere soorten als zalm, makreel en paling vragen om een rondere wijn met mildere zuren.

Welke wijn bij vis met venkel?

Een witte wijn met uitgesproken aromatisch profiel is aangewezen: een blend van roussanne en marsanne uit de noordelijke Rhônevallei, pinot gris uit de Elzas, riesling uit de Pfalz, malvasia uit Italië, grüner veltliner uit Oostenrijk.

Welke wijn bij vis in tomatensaus?

Een tomatensaus vraagt om een zuidelijker type van witte wijn (viognier), een rosé of zelfs een rode wijn (barbera, dolcetto, grenache). Ook een kaassaus vraagt om een wijn die eerder bij de kaas dan bij de vis past ( witte chardonnay uit de Nieuwe Wereld).

See also:  Vis A Vis Welk Land? (Solution found)

Welke wijn bij gerookte makreel?

Makreel heeft een hoge voedingswaarde en is een vrij vette vis. Hier mag je al iets tegenover zetten. Zo denken we aan wijnen die ook wat consistenter zijn in structuur. Druiven zoals Chenin Blanc, Muscadet, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Verdejo, Albarino zullen het zeker goed doen bij deze vissoort.

Welke witte wijn bij vis?

Witvis. “Magere vissen” zoals kabeljauw, schelvis, dorade of tong vallen onder de categorie witvis. Deze soorten zijn licht en fris van smaak en vragen om een lichte wijn met frisse zuren. Zoals een sauvignon de Touraine of een côtes de gascogne.

Welke wijn bij vis in roomsaus?

Hoe je de vis bereidt, kan de wijnkeuze ook bepalen. Als je vis bakt in wat boter, combineert met een romige saus of er bijvoorbeeld een risotto bij serveert dan kun je daar zeker ook een lekkere stevige witte wijn bij schenken, bijvoorbeeld een houtgerijpte chardonnay.

Welke wijn bij Doradefilet?

Magere vissen zoals kabeljauw, schelvis, dorade of tong vallen onder de categorie witvis. Deze soorten zijn licht en fris van smaak en vragen om een lichte wijn met frisse zuren. Zoals een sauvignon de Touraine of een Côtes de Gascogne.

Welke wijn bij Griet?

Griet is een fijne, nobele vis, en de wijn moet diezelfde kwaliteiten hebben. Deze vis verdient daarom een goede chardonnay, sauvignon blanc of chenin blanc. Tannine gaat zelden samen met vis, in rood opteer je daarom best voor jonge pinot noir, gamay of grenache.

Welke wijn bij goudbrasem?

Hij heeft een karaktervolle smaak en stevig visvlees, zodat de wijn ook die eigenschappen nodig heeft. Suggesties: chardonnay uit de zuidelijke Bourgogne (Mâcon en Côte Chalonnaise), Zuid-Europa of de Nieuwe Wereld, witte wijn uit het Franse zuiden (Bandol, Cassis, Provence) of viognier.

See also:  Vissen Met Kleine Vis Waar Mag Dat? (Solution found)

Welke wijn bij Saffraanrisotto?

Door de stevige smaak combineert u deze Risotto het beste met een frisse, stevige en krachtige rode wijn, bij voorkeur een rode wijn van donker fruit en met aardse tonen als tabak. Toch liever wit? Ga dan voor een mooie, houtgelagerde, witte wijn.

Welke wijn bij risotto venkel?

In deze risotto zorgt de venkel voor een frisse, anijsachtige touch. Dat smaakje kom je ook in sommige Italiaanse witte wijnen tegen, zoals Gavi, Soave en Vermentino. Chardonnay en Verdejo gaan ook goed bij dit gerecht.

Welke wijn bij zalm met venkel?

Wijntip: Houd rekening met het zilte en vettige van de vis en het beetje zoet van de venkel. Onze favoriet is een witte wijn uit de Elzas van Domaine Haegi (nemen we zelf mee uit Frankrijk). En dan maakt het niet eens zoveel uit welke: de Riesling, Muscat sec of Sylvaner.

Adblock
detector