Welke Vis Bij Maanvis? (Question)

Guest. In elk geval uitkijken met vinnenbijters (sumatraantjes) en kleine visjes zoals guppies. Kleine maanvisjes gaan wel samen met kleine visjes, maar kleine maanvisjes zijn snel groot en dan raak je ineens guppies, neontetra’s en dat soort visjes kwijt.

Welke vis met maanvis?

Guppy’s zijn leuk, maar worden door de maanvis als voer gezien. Maanvissen kunnen door hun vreedzame karakter samen met veel andere aquariumbewoners, zolang dit rustige, niet al te kleine vissen zijn en ze van hun prachtige vinnen afblijven.

Wat kan er bij een maanvis?

Maanvissen en andere vissen De maanvis kan prima met andere vissen worden gehouden maar houdt wel rekening met het rustige karakter van maanvissen. Je kunt het beste wat rustige soorten bij elkaar zetten. Ook is het niet handig kleine aquariumvissen erbij te plaatsen want dat ziet de maanvis als een lekker hapje.

Welke planten voor maanvissen?

De randplanten bestaan uit sterke planten zoals Vallisneria en Saggitaria. Vallisneria (Vallisneria spiralis) zijn hoge groene stengels en de ander wat lagere. Tussen de hoge sprieten kunnen de maanvissen dan makkelijk schuilen als dat nodig is. Het geeft de maanvis een veilig gevoel.

Welke vis kan bij Neon Tetra?

Vissen die goed passen bij de Neontetra zijn: de Lantaarndrager, Hemigrammus pulcher, Vuurneon en de Belgische-vlag- zalm. Beter meer dieren van één soort, dan veel verschillende soorten nemen. De vissen bewegen zich in alle waterlagen, voornamelijk echter in de middelste.

Welke vis kan samen met een Sluierstaart?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

See also:  Welke Vis Eten In Februari?

Welke vissen gaan goed samen met guppen?

Een Betta Splendens, ook wel kempvis genoemd, kan je enkel combineren met rustige vissen zoals de Chinese Danio, de Pantsermeerval, het Vuurzalmpje en de Kegelvlekbarbeel. Sluierstaarten en guppy’s zijn al te druk naar hun zin. Zet je meerdere betta’s samen, zorg dan voor 3 vrouwtjes per mannetje.

Kan een Guppy bij een maanvis?

Een maanvis kun je niet houden in een aquarium van kleiner van 120cm. Verder hebben de guppies een PH waarde van 7,5 tot 8 nodig waar de maanvissen op 6-6,5 zitten. De guppies hebben een GH waarde van 12-16 nodig en de maanvissen van 5-8. Dus nee, het kan niet.

Kan een maanvis alleen?

– maanvissen. Jammer genoeg zie ik erg vaak maanvissen die gehouden worden in omstandigheden die ervoor zorgen dat ze niet goed kunnen groeien en die zelfs kunnen leiden tot vergroeiingen. Ten eerste is het erg belangrijk om deze vissen niet solitair of in heel kleine groepen te houden.

Waar leeft een maanvis?

De maanvis leeft in alle grote oceanen waar het klimaat gematigd tot tropisch is.

Hoe snel groeit een maanvis?

De maanvis (Mola mola) is een flinke verschijning. Het dier leeft in alle grote oceanen en leeft van kwallen, plankton en kleine visjes. Ondanks dat de vis niet veel voedingsstoffen binnen krijgt, groeit het dier snel: bijna een kilogram per dag. Andere vissen groeien slechts 0,02 tot 0,5 kilogram per dag.

Hoe richt ik een aquarium in voor maanvissen?

Ze gebruiken vooral de middelste waterlaag. Om maanvissen te houden heeft u een aquarium nodig van tenminste 120 centimeter lang en minimaal 50 centimeter hoog. De watertemperatuur moet tussen 24 en 28 graden Celsius liggen. De pH-waarde (zuurgraad) van het water mag niet te hoog zijn, tussen zes en zeven is het beste.

See also:  Hoe Lang Kun Je Verse Zalm Bewaren? (Solution)

Kunnen verschillende maanvissen bij elkaar?

Maanvissen (Pterophyllum scalare) zijn één van de mooiste aquariumvissen die er rondzwemmen. De maanvissen zijn schoolvissen en kunnen daarom het beste bij elkaar gehouden worden in een groep van minimaal vijf maanvissen.

Welke vissen kunnen bij tetra’s?

Kardinaal tetra’s zijn erg vriendelijk en zullen bijna alle vissen tolereren. Ook kunnen deze vissen goed gehouden worden in combinatie met de Siamese Kempvis (Betta Splendens). Ook zie je Kardinaal Tetra’s vaak bij een biotoopaquarium met Discusvissen of Maanvissen.

Kunnen Neon tetra en Kardinaaltetra samen?

Op het eerste gezicht lijken de neon tetra en de kardinaal tetra veel op elkaar. Ze worden bij aankoop nog wel eens verwisseld. Toch zijn het twee verschillende vissen. Je kunt de neon tetra en de kardinaal tetra wel samen in één bak houden, maar verwacht niet dat ze samen in een groep gaan zwemmen.

Adblock
detector