Welke Vis Eet Algen In Vijver? (Best solution)

Welke vis eet Draadalg?

Nummer één, de Siamese algeneter (Crossocheilus oblongus) Zijn lievelingsgerecht is voornamelijk baardalg, puntalg en zelfs draadalg. Overigens eet deze algeneter alle lekkere hapjes die de voedingsbodem raken. Dus ook een garnaaltje, vlokvoer en ander vissen voedsel.

Welke vis eet muggenlarven?

Er zijn drie soorten windes die je vaak tegenkomt in de vijver, namelijk de Goudwinde, de Zilverwinde en de Blauwwinde. Windes eten o.a. muggen, muggenlarven en wormen in en rond het water. Ze eten ook eigen eitjes en kleine visjes.

Welke vis eet kleine visjes?

Een zonnebaars is een klein blijvende roofvis. Hij eet dus levende prooien, zoals kleine visjes. In een grotere vijver van meer dan 10.000 liter kun je een zonnebaars houden.

Welke vis eet planten?

Echter is dit niet bij alle vissen makkelijk te zien. In het wild grazen de meeste herbivoren op planten, biofilm, alg en groente soorten. Vooral harde ondergronden worden planteneters blij van. Voorbeelden van vegetarische vissen zijn:

 • Otocinclus sp.
 • Farlowella sp.
 • Hoogvinkarper (Poecilia latipinna)

Welke vis voorkomt algenbloei?

Pleco algeneters eten algen, kleine waterplantjes en schaaldieren. Ze vormen een territorium en verdedigen dit vaak feller naarmate ze ouder worden. Ze kunnen agressief zijn naar soortgenoten maar zijn doorgaans vreedzaam tegenover andere soorten.

Welke dieren eten alg?

De volgende dieren eten deze roodwieren: Renslakken (Neritina), Siamese algeneter (Crossocheilus Siamensis), Ancistris, Black Molly, Guppen, Zwaarddragers en ook Japonica garnalen staan erom bekend. Dit type alg bestrijden kan lastig zijn!

Welke vis eet insecten?

Er zijn drie grote groepen onder de vissen, de planten eters, de insecten eters en de roofvissen. Maar insecten zijn zo lekker en hoogwaardig voedsel, dat alle vissen ze eten, zelfs de roofvissen. Voor de vijver zijn dat vooral de goudwinde en de rozette. Die eten vrijwel alleen insecten.

See also:  Hoe Ademt Een Mossel? (Solved)

Wat eet een larf van een mug?

Zwarte en rode muggenlarven eten vooral algen. Witte muggenlarven jagen op zoöplankton en watervlooien. Daarnaast bestaan er ook soorten muggenlarven die een plaag kunnen vormen in de sierteelt. Ze leven op of in de bodem en in rottende plantenresten.

Welke vissen zijn geschikt voor een vijver?

Geschikte vijvervissen

 • Algeneter.
 • Goudelrits.
 • Goudvissen.
 • Goudzeelt.
 • Koi karpers.
 • Rozette.
 • Shubunkin.
 • Steur.

Welke vis eet kleine guppies?

Re: Vis -etende vis Er kan makkelijk een cichlide koppel bij hoor en die eten ook gewoon jonge platy’s en guppen op. Wel zorgen voor voldoende bodem schuilplaatsen door bv halve kokosnoot neer te leggen.

Welke vis in Minivijver?

Geschikte vissen voor de minivijver zijn de kleinere vissoorten zoals goudelritsen (ook wel goudminnow of mona lisa genoemd), bittervoorntjes en gewone goudvissen, hoewel de laatste wel van de planten zullen eten.

Welke vis kan er bij een goudvis?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Welke vis eet waterpest?

Elke vis eet plantjes om groenvoer binnen te krijgen. De blaadjes van waterpest schijnt goed voor hun buik te zijn, tegen verstoppingen. Het is moeilijk te zeggen welke vis het precies kan zijn, hoewel je meteen de grootste zou verdenken, de Ancistrussen.

Welke vissen eten geen planten?

Goudwinde (Leuciscus idus melanotus)

 • Oppervlakte-azer: De goudwinde zoekt zijn eten van nature aan de wateroppervlakte.
 • Voortplanting: Goudwindes planten zich niet makkelijk voort in de vijver.
 • Planteneters: Goudwindes eten niet van waterplanten.
See also:  Waarom Moet Je Vis Eten? (Correct answer)

Welke planten eten vissen Niet?

De Javavaren(Microsorum pteropus) word niet door vissen gegeten omdat de bladeren niet smakelijk zouden zijn, het heeft een bittere smaak. Tevens is het een redelijk harde plant en groeit onder veel omstandigheden. Er is keuze uit de normale javavaren, Javavaren Specie variant en de Narrow leaf.

Adblock
detector