Welke Vis Eet Baby Guppen? (Solved)

Welke vis eet kleine visjes?

Een zonnebaars is een klein blijvende roofvis. Hij eet dus levende prooien, zoals kleine visjes. In een grotere vijver van meer dan 10.000 liter kun je een zonnebaars houden.

Welke vissen gaan goed samen met guppen?

Een Betta Splendens, ook wel kempvis genoemd, kan je enkel combineren met rustige vissen zoals de Chinese Danio, de Pantsermeerval, het Vuurzalmpje en de Kegelvlekbarbeel. Sluierstaarten en guppy’s zijn al te druk naar hun zin. Zet je meerdere betta’s samen, zorg dan voor 3 vrouwtjes per mannetje.

Welke vis eet babyvisjes?

Als de babyvissen wat groter zijn, dan ga je over op Artemia, omdat dit hoogwaardig visvoer is. Artemia is uitstekend visvoer voor zowel grote als kleinere vissen. Wanneer de vissen nog groter zijn, ga je snel over tot veel afwisselend voeren.

Wat voer je baby guppen?

voor je guppy-jongen kan je het gewone voer gebruiken dat je in elke dierenwinkel vind. Vlokken zijn ideaal, omdat je die met je vingers wat kan fijnwrijven voor je ze in het aquarium doet.

Welke vis eet muggenlarven?

Er zijn drie soorten windes die je vaak tegenkomt in de vijver, namelijk de Goudwinde, de Zilverwinde en de Blauwwinde. Windes eten o.a. muggen, muggenlarven en wormen in en rond het water. Ze eten ook eigen eitjes en kleine visjes.

Welke vis eet planten?

Echter is dit niet bij alle vissen makkelijk te zien. In het wild grazen de meeste herbivoren op planten, biofilm, alg en groente soorten. Vooral harde ondergronden worden planteneters blij van. Voorbeelden van vegetarische vissen zijn:

  • Otocinclus sp.
  • Farlowella sp.
  • Hoogvinkarper (Poecilia latipinna)
See also:  Welke Vis Eet Makreel? (Best solution)

Wat gaat samen met guppies?

Er van uitgaande dat dit maar net groot genoeg is voor guppen zouden volgende soorten bij guppen gehouden kunnen worden: kardinaal- of neontetra’s en gelijkaardig, kleine corydorassoorten (panda en kleiner, grotere soorten gaat ook als het aquarium minimum 120 liter is), andere meervallen zoals ancistrus en otocinclus

Welke vis kan samen met een Sluierstaart?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Kan een goudvis samen met guppies?

Wanneer je toch een goudvis samen kunt houden met guppy’s Guppies kunnen zich dan voldoende verbergen voor goudvissen. Wanneer je de watertemperatuur rond de 20 °C houdt dan zijn ze wel goudvis als gup tevreden. Ga je voor levend voer dan is kleiner voedsel geschikt voor zowel goudvissen als guppies.

Welke vis is makkelijk te kweken?

Speciaal voor de beginner: top 5 vissen die makkelijk te kweken zijn

  • Black Molly: zorg voor rust tijdens het vissen kweken.
  • Chinese Danio: zorg voor een stabiele watertemperatuur en voldoende beschutting.
  • Roodvinzalm: zet voldoende mannen en vrouwen vissen bij elkaar en planten met grote bladeren.

Wat doen vissen als ze paren?

De meeste vissen paren door “kuit te schieten”. Een vrouwtjesvis laat op een gegeven moment haar eicellen in het water. De eitjes dwarrelen nu door het water en hechten zich uiteindelijk aan waterplanten. De mannetjesvis laat nu zijn zaadjes achter op de eicellen van de vrouwtjesvis.

See also:  Welke Producten Bij Ondervoeding?

Hoe moet je baby guppies verzorgen?

Voer je babyguppy’s in de eerste 6 weken elke 2-3 uur. Ze moeten 5-6 keer per dag eten als ze nog erg klein zijn. Na de eerste 6 weken kun je de elke 4-5 uur gaan voeren, wat 3-5 keer per dag is. Het is het beste om je guppy’s een mengsel van vers en droog voedsel te geven, als dat mogelijk is.

Hoe verzorg je een baby Guppy?

Pasgeboren guppen groeien slecht als ze tussen de uitwerpselen en voedselresten van hun moeder moeten leven. Daarom moet het wijfje zo snel mogelijk – en zodra ze klaar is met bevallen, uiteraard – verwijderd worden uit het bakje waarin de jongen hun eerste dagen (weken) zullen doorbrengen.

Hoe veel keer mag een Guppy eten krijgen?

Het is aan te raden de guppies twee keer per dag te voeren. In dat geval moet er echter niet meer dan een klein beetje voer in het water worden gedaan. Het voeren kan maximaal worden teruggebracht naar vijf keer per week. Het is ook mogelijk meerdere keren per dag voer aan het water toe te voegen.

Adblock
detector