Welke Vis Eet Draadalg? (TOP 5 Tips)

Nummer één, de Siamese algeneter (Crossocheilus oblongus) De siamese algeneter is een absolute moordmachine tegen verschillende soorten algen. Zijn lievelingsgerecht is voornamelijk baardalg, puntalg en zelfs draadalg. Overigens eet deze algeneter alle lekkere hapjes die de voedingsbodem raken.

Welke vis eet Draadalg vijver?

Algeneters zijn nuttige dieren in de vijver, ze houden de algengroei in toom maar kunnen ook aan planten eten. Enkele voorbeelden van algeneters zijn de graskarper, zilverkarper en rondel. Echter voor een serieus algenprobleem kunt u Aqua-Pulse Anti- Draadalg en Vijver -Stabiel gebruiken.

Welke vis eet algen?

Soort #1: Algenetende garnalen

 • De Japonica garnaal (Caridina multidentata) oftewel Amano garnaal.
 • Vuurgarnaal aka Red Cherry garnaal (Neocaridina heteropoda)
 • Otocinclus affinis of vittatus.
 • Siamese algeneter (Crossocheilus oblongus)
 • Ancistrus.
 • Neritina sp. Zebra slakken.
 • Clithon corona.

Welke dieren eten alg?

De volgende dieren eten deze roodwieren: Renslakken (Neritina), Siamese algeneter (Crossocheilus Siamensis), Ancistris, Black Molly, Guppen, Zwaarddragers en ook Japonica garnalen staan erom bekend. Dit type alg bestrijden kan lastig zijn!

Welke vissen eten blauwalg?

Ze ontstaan bij bijna ieder aquarium en zijn voor de rest niet schadelijk, ze geven het aquarium wel een onverzorgd uiterlijk. Er zijn diverse algeneters die van deze algen eten, maar de beste bij deze soort algen zijn de Siamese algeneter (Crossocheilus Siamensis) en de Otocinclus algeneters.

Is Draadalg schadelijk voor vissen?

Zowel zweefalgen als draadalgen zullen geen problemen geven voor de gezondheid van de meeste vissen. Sterker nog, de meeste vissen voelen zich prima in een vijver vol algen.

Welke planten tegen Draadalg?

Zorg voor voldoende zuurstofplanten Draadalgen en zuurstofplanten zijn voedselconcurrenten. Plaatsen van voldoende zuurstofplanten in de vijver zorgt ervoor, dat deze planten meer voedingsstoffen uit het vijverwater opnemen en er minder overblijft voor algen.

See also:  Wat Is Sole Vis? (Correct answer)

Welke vis voorkomt algenbloei?

Pleco algeneters eten algen, kleine waterplantjes en schaaldieren. Ze vormen een territorium en verdedigen dit vaak feller naarmate ze ouder worden. Ze kunnen agressief zijn naar soortgenoten maar zijn doorgaans vreedzaam tegenover andere soorten.

Welke slakken eten algen?

Als het op slakken aankomt zijn Nerite slakken de algeneter koning. Ze zien er vaak mooi uit met verschillende patronen en groeien niet groter dan 2-3 cm. Door hun lengte zijn ze ook erg effectief in kleinere aquaria. De bekendste versie van deze soort slakken in waarschijnlijk de zebra slak.

Welke vissen eten Mosseldiertjes?

Deze kreeftachtigen worden graag gegeten door vissen en andere rovers (zeer jonge kreeftjes, Palaemonetes-soorten, sommige kleinere Macrobrachiums. Vermindering van voeren (met name stofvoer) zorgt er in de regel voor dat ze vanzelf verdwijnen. Je raakt ze echter nooit voor 100% kwijt.

Wat eet de Watervlo?

Watervlooien kunnen voedsel uit water filteren om op te eten. Voornamelijk leven de beestjes op algen en bacteriën welke ze uit het water filteren. Watervlooien eten voornamelijk grote hoeveelheden aan algen.

Welke alg in aquarium?

Er bestaan vele soorten algen in het aquarium. De meest voorkomende vind je in het lijstje hieronder:

 • Blauwalg.
 • Bruine alg.
 • Draadalg.
 • Groen water.
 • Groene puntalg.
 • Staghorn alg.
 • Zwarte penseelalg (ook wel zwarte puntalg, baardalg of roodwieren genoemd)

Wat eet een goudvis?

Verse groenten en fruit De meeste goudvissen zijn dol op appels, druiven, erwtjes, botersla, spinazie, worteltjes, broccoli, mais en boontjes. Maar let op, het is niet de bedoeling dat je een hele wortel in het aquarium gooit. Groenten moet je altijd eerst even koken en indien nodig de schil eraf halen.

See also:  Hoe Lang Verse Zalm Bewaren? (Best solution)

Wat eet een japonica garnaal?

Het dieet van de Japonica garnaal Ze eten namelijk vrijwel alle algensoorten en doen dit bovendien ook nog eens in rap tempo. De enige algensoort waar ze niet dol op zijn is baardalg. Als ze geen andere voedingssoorten hebben zullen ze het daarentegen wel eten.

Welke vissen kunnen samen met een goudvis?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Wat te doen bij blauwalg in aquarium?

Hoe bestrijd je blauwalg in het aquarium?

 1. Voeg wat nitraat toe en zorg dat je planten goed groeien door voldoende aquariummeststoffen, goede CO2 en watercirculatie.
 2. Maak het aquarium goed schoon: hevel mulm af en doe 1x per week een stevige waterverversing om schadelijke stoffen te verwijderen.
 3. Maak je filter schoon.
Adblock
detector