Welke Vis Kan Er In Een Vissenkom? (Solved)

In een vissenkom je eigenlijk alleen kleine visjes doen, zoals goudvissen en guppy visjes.

Hoeveel vissen kunnen er in een vissenkom?

Grootte van de vissen Sommige vissen zijn solitair en leven alleen maar de meeste vissen leven in groepsverband of in koppels. Als je scholenvis houdt in je aquarium moet je er altijd minimaal vijf, het liefst meer, in het aquarium plaatsen. Hoe groter de groep is, hoe meer de vissen zich op hun gemak zullen voelen.

Welke vissen hebben weinig ruimte nodig?

Welke vissen kunnen in een vissenkom -> guppy’s In ieder geval kleinere vissen die minder ruimte nodig hebben. Vaak wordt voor guppy’s gekozen, dit zijn kleine siervissen. In principe kan een guppy wel in een vissenkom maar hij wordt er niet echt blij van. Dit heeft alles met de watertemperatuur te maken.

Welke vis kan er bij een goudvis?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Welke vis is makkelijk te houden?

Aquarium vissen, top 10 voor beginners

 • Kegelvlekbarbeel (Rasbora Heteromorpha)
 • Guppy (Poecilia Reticulata)
 • Zwaarddrager (Xiphophorus Helleri)
 • Endler gup (Poecilia Wingei)
 • Roodvinzalm (Aphyocharax Anisitsi)
 • Chinese Danio (Tanichthys Albonubes)
 • Platy (Xiphophorus Maculatus)
 • Siamese kempvis (Betta Splendens)

Waarom is een ronde vissenkom niet goed?

Huisvesting en verzorging Goudviskommen zijn door de ronde vorm niet geschikt voor goudvissen. Er zijn grotere temperatuursverschillen dan in een gewoon aquarium, de dieren kunnen zich niet oriënteren, er is te weinig zwemruimte, te weinig zuurstof, geen plaats voor plantjes en zand en/of steentjes.

See also:  Vis Waar Komt Het Van Daan? (Solution found)

Kan een vis in een vissenkom?

In een vissenkom je eigenlijk alleen kleine visjes doen, zoals goudvissen en guppy visjes.

Hoeveel vissen kunnen er in een 70 liter aquarium?

Een éénduidig antwoord is lastig want het hangt bijvoorbeeld ook af van de soorten aquariumvissen in je bak. Wat je in ieder geval niet wilt is een overbevolkt aquarium. Je visbestand moet overeenkomstig de grootte van je aquarium zijn. Of dat nou 10 liter, 60 liter, 100 liter of meer is.

Hoeveel vissen kunnen er in een aquarium van 80 cm?

Voor de 60 cm bak kunnen als bodem vissen 10 stuks Pangio Kuhlii of 10 kleinere corydoras. Voor de 80 cm kan je kijken voor 15 Pangio Kuhlii, 12 a 15 kleine corydoras of 7 a 10 middel corydoras. Voor het midden zijn rasbora soorten of kleinere tetras ideaal.

Welke vissen zijn geschikt voor een klein aquarium?

Welke vissen kunnen in een nano aquarium?

 • Heterandria Formosa, maximaal 3,5cm.
 • Boraras brigittae, maximaal 3cm.
 • Rasbora Galaxy, maximaal 2,5cm.
 • Boraras maculatus, maximaal 3cm.
 • Boraras Merah, maximaal 2cm.
 • Dario Dario, maximaal 3cm.

Kunnen alle soorten goudvissen bij elkaar?

Goudvissen zijn groepsdieren Eén enkele goudvis in een kom, het komt vaak voor. En dat terwijl goudvissen groepsdieren zijn. Ze leven graag samen met meerdere soortgenoten.

Hoeveel ruimte heeft een goudvis nodig?

Ongeveer 50 liter per goudvis moet worden aangehouden. Daarom horen goudvissen eigenlijk in de vijver. Simpelweg omdat de meeste aquaria te klein zijn.

Welke vissen kunnen niet bij goudvissen?

Hou ze dus niet samen met snelle vissoorten en let er op dat ze genoeg kunnen eten. De vissen zijn gevoeliger aan koude dan gewone goudvissen en worden daarom beter gehouden in een aquarium dan in een vijver. Sluierstaarten zijn het moeilijkst te kweken van alle soorten goudvissen.

Adblock
detector