Welke Vis Samen Met Goudvis?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Welke vis kan samen met een Sluierstaart?

Een Sluierstaart kun je beter niet samen zetten met actieve zoetwater aquariumvissen. Een Sluierstaartvis is traag en ze houdt ook van trage mede aquariumbewoners. Andere goudvissen kun je beter in een andere bak zetten. Deze andere goudvissen zijn vaak sneller dan Sluierstaarten en daarmee ook sneller bij het eten.

Welke vissen kunnen niet bij goudvissen?

Hou ze dus niet samen met snelle vissoorten en let er op dat ze genoeg kunnen eten. De vissen zijn gevoeliger aan koude dan gewone goudvissen en worden daarom beter gehouden in een aquarium dan in een vijver. Sluierstaarten zijn het moeilijkst te kweken van alle soorten goudvissen.

Kunnen tropische vissen bij goudvissen?

Re: Kan een goudvis met tropische vissen? Nee kan niet. Een goudvis houd van koud stromend water, tropische vissen van warm stilstaand water.

Kunnen platys bij goudvissen?

Je moet er alleen wel rekening mee houden dat als de visjes te klein zijn ze voer gaan worden voor zowel je goudvissen en je schildpad. Want deze durven best een gupje te snaaien. Dimphyl schreef: ik had wel goudvissen bij guppen & platy’s zitten.

Welke vissen kunnen bij leeuwenkoppen?

(je kan de natuurlijk verschillende Sluierstaart soorten bij elkaar houden, let wel op de specifieke eisen die bij elke soort horen) Onthoud wel dat dit echt het minimum is die je de vissen moet bieden, meer liters per vis is altijd beter en zorgt voor een gezonder leven.

See also:  Hoe Bereid Je Zalm? (Question)

Welke vis kan er bij een maanvis?

wat ik bij mijn manen heb zwemmen zijn kardinaaltetra’s, guppen, zwaarddragers, bijlzalmen en als algeneters mijn ancistrussen sp. waar ik mee kweek. een pleco en een lorricaria. eiegenlijk kan je wat gezel vissen best veel erbij zetten zolang ze maar niet te klein zijn of vinnenbijters zoals de sumantranen.

Kun je een goudvis alleen houden?

Een vissenkom biedt maar een thuis voor 1 goudvis. Helaas zijn goudvissen wel groepsdieren. In de natuur zwemmen ze ook het liefste in een grote school. Het is zielig om een goudvis alleen te houden.

Welke vissen kunnen alleen?

Het beste kun je de verkoper vragen naar de minimale hoeveelheid om bepaalde vissen te houden. Er zijn namelijk veel soorten en kweekvormen en die verschillen nogal qua behoeftes. Hallo, de enige vis die ik ken die je alleen (dus één vis )kunt houden is de Betta Splendens ofwel de siamese kempvis.

Kunnen Neon tetras bij goudvissen?

Ja hoor dat gaat goed, wel even oppassen dat je de goudvissen niet de neon-tetra’s opeten. Bedenk wel dat goudvissen snel groter worden en vaak planten eters zijn en soms alles omspitten. Ook vervuilen ze veel zodat je een goede filter moet hebben. Spaarzaam voeren!

Kan een goudvis in warm water?

Goudvissen zijn koudwatervissen. Je moet er dus voor zorgen dat de vis nooit in een watertemperatuur van boven de 12 graden zwemt. Warmere temperaturen zijn dierenmishandeling.

Hoe warm moet het water zijn voor goudvissen?

‘Gewone’ goudvissen tolereren watertemperaturen van 2 graden Celsius (°C) tot 28°C, maar een temperatuur tussen 10°C en 21 °C is het meest gunstig. In warm water zijn de vissen actiever dan in koud water.

See also:  Hoe Kun Je Zien Dat Een Vis Dood Gaat? (Best solution)

Kunnen platys bij guppen?

Zeker als je garnalen wilt kweken kan je ze enkel combineren met de kleinste visjes (vb: Platy, Dwergrasbora, Guppy of Pareldanio) die de jongen niet opeten.

Hoe oud kan een platy worden?

Platy’s behoren tot de levendbarende tandkarpers. Dit betekent dat de vrouwtjes geen eieren leggen maar deze inwendig uitbroeden. Platy’s worden maximaal drie tot vier jaar oud.

Welke vissen kunnen in koud water?

Buiten de goudvis kunnen ook Platy, Guppen, en Chinese Danio’s in koudwater gehouden worden. Mocht u nog op zoek zijn naar een andere koudwater vis dan horen wij dit graag van u. Als u thuis komt laat u de vissen rustig overwennen in het aquarium.

Adblock
detector