Welke Wijn Bij Asperges En Zalm? (TOP 5 Tips)

Welke wijn serveer je bij asperges?

Gaat u voor het klassieke recept met witte asperges, ei, ham en boter- of hollandaisesaus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Welke wijn bij kalfsvlees met asperges?

De blend van Riesling, Sauvignon Blanc en Chardonnay “Ploe di Stellis” past bijzonder goed bij een iets steviger aspergegereccht, met bv een stukje kip of kalfsvlees erbij.

Welke wijn past bij gerookte zalm?

Denk aan een Sauvignon Blanc of Viognier. Ook een mousserende wijn gaat erg goed met rauwe zalm. Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect.

Wat drink ik bij asperges?

kies voor een witte wijn die de strijd aankan met de vinaigrette. Goede voorbeelden zijn Verdicchio, Riesling of Sauvignon Blanc. Maar ook een rosé is een goede keus, zeker als de asperges gegrild zijn.

Welke wijn bij asperges op zijn Vlaams?

Bereid je de asperges op zijn Vlaams met gesmolten boter en een mimosa van ei, of gewoon met een lekkere hollandaisesaus? Dan kies je best voor een iets rondere witte wijn die goed past bij de botersmaak. Uitstekend geschikt hiervoor zijn Chardonnay wijnen zonder al te veel houtopvoeding, bv. een Beaujolais Blanc.

Welke wijn bij asperges AH?

Cave de Beblenheim AOC Alsace Pinot Blanc. De wijn voor bij asperges, maar je kunt er meer mee. Door z’n milde, frisse smaak past hij bijvoorbeeld ook bij mosselen, kaasfondue en quiches.

See also:  Welke Vis Op De Barbecue? (Correct answer)

Welke wijn past er bij kalfsvlees?

Een kalfsvleesgerecht is een van de weinige vleesgerechten waarbij je goed witte wijn of rosé kan drinken. Bij een gebakken of gegrilde kalfshaas past een niet al te zware rode wijn. Kies voor een pinot noir uit de Bourgogne of een lichtere rode wijn zoals de Beaujolais.

Welke wijn bij risotto met asperges?

Meestal is het uitganspunt voor wijn bij risotto: fris en rond. Witte wijn past perfect bij een risotto met groenten, vis en schaaldieren. Deze gerechten hebben lichte tonen, waarbij de witte wijn perfect matcht. Bij een risotto met asperges en garnalen is bijvoorbeeld de Manoir Grignon Muscat Sec heerlijk.

Welke wijn bij gerookte zalm met avocado?

Een salade van gerookte zalm met avocado en geitenkaas, smaakt op zijn best met een Vouvray (gemaakt van chenin blanc) of Pouilly-Fumé (gemaakt van sauvignon blanc) afkomstig uit de Loire. In deze streek wordt veel ( gerookte ) zalm gegeten en veel geitenkaas gemaakt.

Wat drinken bij gerookte vis?

13/12/2016 – Een assortiment gerookte vis is een klassiek voorgerecht – binnen het (smaak) bereik van velen – om feestelijk te beginnen en zeker om het eindejaar af te ronden. Al even klassiek en monomaan wordt daarbij een fruitige champagne of een robuuste sauvignon blanc aanbevolen.

Welke wijn past goed bij vis?

Vette en magere vis Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

See also:  Hoe Lang Kun Je Gerookte Zalm Invriezen?

Kan Chablis bij asperges?

– Over het algemeen zijn aromatische witte wijnen met een goede zuurgraad de beste keuze. Het oxaalzuur van asperges botst met een te dominante houtopvoeding en dan valt de smaak van de wijn weg. Het zuivere, minerale karakter van Chablis kan dan weer wel!

Kan Riesling bij asperges?

Asperges met gamba’s is vanwege de ziltige en tegelijk licht zoetige tonen een uitstekende combinatie met een gerijpte Riesling of een aromatische Zibibbo. Tip: beide wijnen zijn ook uitstekend inzetbaar bij asperges op oosterse wijze.

Hoe smaakt Riesling?

Riesling: de mooiste druif van Duitsland, maar ook een oude bekende in de Franse Elzas. Ruik je een glas riesling, dan stuiven de intense, fruitige aroma’s je tegemoet. De smaak van riesling varieert van strakdroog tot volzoet, met altijd duidelijk waarneembare fijne zuren.

Adblock
detector