Welke Wijn Bij Garnalen Ragout? (Best solution)

Let bij rode wijnen vooral op het mondgevoel; tanninerijke (stroeve) wijnen werken niet, maar een mollige, middelzware Merlot of Montepulciano d’Abruzzo weer wel.

Welke wijn bij pasteitjes?

wijnTip. Bij dit romige en vette gerechtje past een witte wijn met gewicht. Een volle witte wijn van druiven als Chardonnay, Viognier, Marsanne, Roussanne of Chenin Blanc die net zo stevig en dik is. Kies een niet al te dure Bourgogne, Rioja, Rhône, Australië of deze Zuid Afrikaanse wijn.

Welke wijn bij Provencaalse kip?

Een goede keuze is een lichte fruitige rode wijn of een volle witte wijn. Bij gebakken of gekookte kipfilet past een Chardonnay of Pinot Noir perfect.

Welke wijn bij kip met champignons?

Nog zo’n geliefd gerecht met kip is coq au vin, een van oorsprong Franse stoof van onder andere kip (eigenlijk haan), gerookt spek, champignons, ui en vin. Die wijn kan rood of wit zijn. Gebruik je rode wijn, dan wordt het geheel wat aardser en voller, bij wit iets lichter en fruitiger.

Welke wijn bij kip met dragon?

Een Franse Merlot, een Saint Emilion en een Bordeaux de Merdoc zijn over het algemeen echte aanraders. Die laatste is vooral geschikt voor kip in rode wijn met dragon.

Welke wijn bij pilav?

Kan komen uit de Elzas, uit Duitsland, uit Italië (Pinot Grigio) en niet te vergeten Nieuw-Zeeland. Hoe pittiger het gerecht hoe voller de Pinot Gris moet zijn (en dan combineren die uit de Elzas het beste). Een Gruner Veltliner. Heb ik al vaker aangeprezen als een frisse, droge wijn zonder al te hoge zuren.

See also:  Hoe Lang Zalm In Vriezer Bewaren? (Correct answer)

Welke wijn bij souvlaki?

Kies dan bij voorkeur voor een volle, ronde wijn zoals een Cabernet Sauvignon, Shiraz of Zinfandel.

Welke wijn bij kip uit oven?

Chardonnay en gebraden kip vormen een perfect huwelijk. Of deze nu uit Bourgogne, Zuid-Frankrijk, Chili of Australië komt, het kan allemaal. Maar het zou ook een Viognier, Pinot Grigio, of Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc kunnen zijn. Drink je liever rosé, ga dan voor een droge Zuid-Franse.

Welke wijn bij kip sate?

Voor kipsaté kan in principe dezelfde wijn gebruikt worden. Rosé uit Zuid-Frankrijk, Australische Cabernet,Shiraz of Elzasser Pinot-gris of Gewürztraminer.

Welke wijn bij kip met pasta?

Kies daarom voor een frisse lichte wijn zoals een pinot grigio of chardonnay.

Welke wijn bij kip met tomatensaus?

Zo is de bekende “vol-au-vent” beter gediend met een romige chardonnay, terwijl kip in tomatensaus het prima kan vinden met een barbera, montepulciano of sangiovese uit Italië, of een rode wijn uit de zuidelijke Rhônevallei of uit Provence.

Welke wijn bij kip curry?

Wijn met een laag alcoholpercentage en weinig zuren blust de hete smaak en het branderige gevoel van de curry. Klinkt dit aantrekkelijk? Schenk dan een riesling uit Duitsland of een gewürztraminer uit de Elzas. Een rosé met licht zoetje kan ook heel goed.

Welke wijn bij risotto met kip?

Gaat u voor een lichte Risotto met groente en kip, zongedroogde tomaatjes of asperges dan is het een aanrader om te gaan voor een heerlijke frisse witte wijn als Chardonnay of een volle Rosé.

Welke wijn bij Dragon?

Probeer daarbij eens een Gavi of Lugana; het anijstoontje van de dragon vind je terug in deze wijnen. Andere middelzware witte wijnen met een stevige structuur zijn ook een schot in de roos.

See also:  Welke Havermout Moet Ik Kopen?

Welke wijn bij kip ketjap?

Ook witte wijnen combineren goed met ketjap, bijvoorbeeld bij gemarineerde kip in ketjap. Hierbij combineert een fruitige volle witte wijn als de Autor goed. Het zoute van de ketjap kan deze volle fruitige wijn goed gebruiken. Een match made in heaven dus.

Adblock
detector