Welke Wijn Bij Gebakken Zalm? (Solution found)

Gegrilde of gebakken zalm is vaak al wat vetter door de boter waar deze in wordt gebakken. Ook een romige saus is vaak wat vetter. Wat betreft je wijnkeuze: kies een volle witte wijn, zoals een Chardonnay (zonder houtrijping). Bereid je de zalm in de oven, is een Riesling of Chardonnay een perfecte keuze.

Welke wijn bij zalm met venkel?

Wijntip: Houd rekening met het zilte en vettige van de vis en het beetje zoet van de venkel. Onze favoriet is een witte wijn uit de Elzas van Domaine Haegi (nemen we zelf mee uit Frankrijk). En dan maakt het niet eens zoveel uit welke: de Riesling, Muscat sec of Sylvaner.

Welke wijn bij zalm en pasta?

Kiest u voor een pasta met een romige saus, gevuld met bijvoorbeeld ham, zalm of paddenstoelen? Ga dan voor een stevige witte wijn, het liefst houtgerijpt. Ook een lichte, bloemige rode wijn gaat erg goed samen met dit gerecht.

Welke wijn bij zalm en avocado?

Salade met gerookte zalm Een salade van gerookte zalm met avocado en geitenkaas, smaakt op zijn best met een Vouvray (gemaakt van chenin blanc) of Pouilly-Fumé (gemaakt van sauvignon blanc) afkomstig uit de Loire. In deze streek wordt veel (gerookte) zalm gegeten en veel geitenkaas gemaakt.

Welke rosé bij zalm?

Door de stevige, vleesachtige structuur van zalm kunnen wijnen met weinig tannines een prima keuze zijn. Kies een lichte Pinot Noir, Gamay of Tarrango. Wil je vriend en vijand verrassen met je wijnkeuze? Kies een stevige rosé, bijvoorbeeld een rosado uit Spanje.

See also:  Hoe Ziet Bedorven Zalm Eruit? (Solved)

Welke wijn bij zalm en risotto?

Bij een lichtere risotto met bijvoorbeeld vis en/of asperge mag de wijn ietsje frisser. Kies voor een fles Soave, Roero Arneis, een Premier Cru Chablis of een witte Bordeaux. Een gekoelde rode kan ook lekker zijn, maar dan wel een lichte met weinig tannines. Ook leuk: probeer eens volle rosé.

Welke wijn bij de pasta?

Kies voor een shiraz, merlot, barolo of cabernet sauvignon. Zachte of romige kazen: voor pasta met zachte of romige kazen kies je voor een soepele of frisse witte wijn. Deze wijnen benadrukken het romige van de kaas. Kies daarom een vermentino of een soave.

Welke wijn bij pasta tomatensaus?

De pasta met een tomatensaus kunt u het beste combineren met fruitige rode wijn of een frisse witte wijn. Zo vullen het gerecht en de wijn elkaar aan.

Wat drinken bij gerookte vis?

13/12/2016 – Een assortiment gerookte vis is een klassiek voorgerecht – binnen het (smaak) bereik van velen – om feestelijk te beginnen en zeker om het eindejaar af te ronden. Al even klassiek en monomaan wordt daarbij een fruitige champagne of een robuuste sauvignon blanc aanbevolen.

Welke wijn bij asperges met zalm?

Gaat u voor het klassieke recept met witte asperges, ei, ham en boter- of hollandaisesaus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Welke wijn bij Griet?

Griet is een fijne, nobele vis, en de wijn moet diezelfde kwaliteiten hebben. Deze vis verdient daarom een goede chardonnay, sauvignon blanc of chenin blanc. Tannine gaat zelden samen met vis, in rood opteer je daarom best voor jonge pinot noir, gamay of grenache.

See also:  Gerookte Zalm Hoe Lang Houdbaar? (TOP 5 Tips)

Welke wijn bij Heek?

Heek (ook wel “mooie meid” genoemd) doet aan kabeljauw denken. Het visvlees is smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar verstevigt tijdens de bereiding. Suggesties: chardonnay of een witte Côtes du Rhône.

Welke wijn is lekker bij zeeduivel?

Gegrilde vis Gegrilde zwaardvis of zeeduivel: kies dan voor een soepele rode wijn met weinig tannines. Ook hierbij past een pinot noir goed.

Adblock
detector