Welke Wijn Bij Vis? (Question)

Vette en magere vis Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Welke wijn bij vis wit of rood?

Zo zijn witte wijnen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Salentein en Pinot Grigio vaak een genot voor de tong bij visgerechten. De smaak echter van een fruitige – licht gekoelde – rode wijn uit de Merlot druif of wijn van de druif Pinot Noir kan u echter ook aangenaam verassen!

Welke wijn bij een vispannetje?

Maak je het graag een beetje pikant, kies dan voor een aromatische wijn zoals Viognier, Marsanne of Roussanne. Kies voor een delicate en fruitige rode wijn met zachte tannines zoals Pinot Noir of Grenache.

Welke wijn bij pasta met vis?

Bij een pasta met vis of schelpdieren past zowel witte als rode wijn. Wat witte wijn betreft zijn er veel mogelijkheden. Onder meer Chablis, Sancerre, Albariño, Muscadet en Sauvignon Blanc zijn er heerlijk bij. Toch is er ook een rode wijn die heel goed bij een pasta met vis past.

Welke wijn bij gefrituurde vis?

Wanneer je de vis frituurt heeft dit ook een grote invloed op de wijnkeuze. Frituren maakt de vis krokant en vet, daarom is het lekker om bij een gefrituurd visje voor Champagne, Cava of Prosecco te kiezen. Daarnaast kan er ook voor een frisse witte wijn worden gekozen, bijvoorbeeld de Barefoot Pinot Grigio.

See also:  Welke Kruiden Passen Bij Gerookte Zalm? (Solution found)

Welke wijn bij vis in tomatensaus?

Een tomatensaus vraagt om een zuidelijker type van witte wijn (viognier), een rosé of zelfs een rode wijn (barbera, dolcetto, grenache). Ook een kaassaus vraagt om een wijn die eerder bij de kaas dan bij de vis past ( witte chardonnay uit de Nieuwe Wereld).

Welke wijn bij gerookte makreel?

Makreel heeft een hoge voedingswaarde en is een vrij vette vis. Hier mag je al iets tegenover zetten. Zo denken we aan wijnen die ook wat consistenter zijn in structuur. Druiven zoals Chenin Blanc, Muscadet, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Verdejo, Albarino zullen het zeker goed doen bij deze vissoort.

Welke wijn past bij dorade?

Magere vissen zoals kabeljauw, schelvis, dorade of tong vallen onder de categorie witvis. Deze soorten zijn licht en fris van smaak en vragen om een lichte wijn met frisse zuren. Zoals een sauvignon de Touraine of een Côtes de Gascogne.

Welke wijn past bij zeeduivel?

Gegrilde vis Gegrilde zwaardvis of zeeduivel: kies dan voor een soepele rode wijn met weinig tannines. Ook hierbij past een pinot noir goed.

Welke wijn bij schol?

Een milde Sauvignon Blanc kan goed, bijvoorbeeld uit Touraine in de Loire. Ook klassieke viswijnen als Muscadet, Picpoul of Chablis gaan mooi bij dit gerecht. Uit Duitsland passen een droge Riesling of Weissburgunder er goed bij, maar ook wat frisser Italiaans wit – zoals Pinot Grigio of Custoza – zijn goede keuzes.

Welke wijn bij pasta met roomsaus?

Pasta met een roomsaus is van velen een favoriet. Bij een romig gerecht kun je het beste kiezen voor een stevige witte wijn. Ook een wijn die houtrijping heeft gehad, is een goede keuze. Denk aan een Chardonnay bijvoorbeeld.

See also:  Hoe Lang Verse Zalm Bakken? (Perfect answer)

Welke wijn bij pasta met vlees?

Machtige pasta’s met kaassausen vragen bijvoorbeeld om frisse wijnen bijvoorbeeld om een riesling! Pasta’s meet veel vlees, als bijvoorbeeld een ossobuco vragen om een volle wijn sappige rode wijn zoals een Teoria uit Portugal.

Welke wijn bij pasta Zalm?

Kiest u voor een pasta met een romige saus, gevuld met bijvoorbeeld ham, zalm of paddenstoelen? Ga dan voor een stevige witte wijn, het liefst houtgerijpt. Ook een lichte, bloemige rode wijn gaat erg goed samen met dit gerecht.

Welke wijn bij pangasiusfilet?

Vette en magere vis Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Welke wijn bij Heek?

Heek (ook wel “mooie meid” genoemd) doet aan kabeljauw denken. Het visvlees is smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar verstevigt tijdens de bereiding. Suggesties: chardonnay of een witte Côtes du Rhône.

Welke wijn bij tong?

De meest aangeraden wijn voor tong is een witte Bourgogne wijn. De Bourgogne is een zeer populair wijngebied met veel verschillende wijndorpen. Elke streek in de Bourgogne heeft weer zijn eigen Bourgogne wijn. 70% van de druivenrassen in de Bourgogne zijn witte druiven.

Adblock
detector