Welke Witte Wijn Bij Zalm? (Perfect answer)

Wat betreft je wijnkeuze: kies een volle witte wijn, zoals een Chardonnay (zonder houtrijping). Bereid je de zalm in de oven, is een Riesling of Chardonnay een perfecte keuze. In de oven is de zalm vaak minder vet, waardoor een droge, frisse wijn op zijn plaats is.

Wat voor witte wijn bij zalm?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z’n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm.

Welke wijn bij zalm en paling?

De wijnkeuze voor je gebakken paling kun je het beste afstemmen op de kruiden die je gebruikt. Een bekend gerecht is paling in ‘t groen. Hierbij wordt vaak een pittigere wijn geserveerd, door de groene kruiden die gebruikt worden. Denk aan een Chablis, een Muscadet of een Sauvignon Blanc.

Welke wijn bij zalm en avocado?

Salade met gerookte zalm Een salade van gerookte zalm met avocado en geitenkaas, smaakt op zijn best met een Vouvray (gemaakt van chenin blanc) of Pouilly-Fumé (gemaakt van sauvignon blanc) afkomstig uit de Loire. In deze streek wordt veel (gerookte) zalm gegeten en veel geitenkaas gemaakt.

Welke rosé bij zalm?

Door de stevige, vleesachtige structuur van zalm kunnen wijnen met weinig tannines een prima keuze zijn. Kies een lichte Pinot Noir, Gamay of Tarrango. Wil je vriend en vijand verrassen met je wijnkeuze? Kies een stevige rosé, bijvoorbeeld een rosado uit Spanje.

See also:  Wat Kost Een Kilo Verse Zalm?

Welke wijn bij zalm met venkel?

Wijntip: Houd rekening met het zilte en vettige van de vis en het beetje zoet van de venkel. Onze favoriet is een witte wijn uit de Elzas van Domaine Haegi (nemen we zelf mee uit Frankrijk). En dan maakt het niet eens zoveel uit welke: de Riesling, Muscat sec of Sylvaner.

Welke wijn bij zalm en risotto?

Bij een lichtere risotto met bijvoorbeeld vis en/of asperge mag de wijn ietsje frisser. Kies voor een fles Soave, Roero Arneis, een Premier Cru Chablis of een witte Bordeaux. Een gekoelde rode kan ook lekker zijn, maar dan wel een lichte met weinig tannines. Ook leuk: probeer eens volle rosé.

Welke wijn bij Zalm tartaar?

Wijn bij sushi of zalmtartaar De smaak is zilt en de zalm smaak is redelijk sterk. Dit zijn koude gerechten waarbij de zalm in kleinere porties wordt geserveerd. Daarom past een frisse wijn. Sauvignon Blanc of Viognier.

Welke wijn bij Lotte?

We raden daarom een licht droge helderwitte wijn zoals Pinot Gris aan om de smaken van de vis goed tot zijn recht te laten komen. Maar ook een Grüner Veltliner, een Soave of een Verdicchio gaan erg goed bij deze heerlijke vis. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Welke wijn bij zalm en pasta?

Kiest u voor een pasta met een romige saus, gevuld met bijvoorbeeld ham, zalm of paddenstoelen? Ga dan voor een stevige witte wijn, het liefst houtgerijpt. Ook een lichte, bloemige rode wijn gaat erg goed samen met dit gerecht.

See also:  Hoe Zie Je Dat Een Vis Dood Gaat? (Best solution)

Wat drinken bij gerookte vis?

13/12/2016 – Een assortiment gerookte vis is een klassiek voorgerecht – binnen het (smaak) bereik van velen – om feestelijk te beginnen en zeker om het eindejaar af te ronden. Al even klassiek en monomaan wordt daarbij een fruitige champagne of een robuuste sauvignon blanc aanbevolen.

Kan rode wijn bij zalm?

Ook een mousserende wijn gaat erg goed met rauwe zalm. Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Kies dan voor een fruitige rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Welke wijn bij asperges met zalm?

Gaat u voor het klassieke recept met witte asperges, ei, ham en boter- of hollandaisesaus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Adblock
detector