Om Welk Product Staat De Franse Stad Grasse Bekend?

De stad Grasse, genesteld tussen de Alpen en de Middellandse Zee, is al bijna 3 eeuwen lang de wereldhoofdstad van de Parfum. De omliggende heuvels die tot de zee dalen zijn bekleed met bloemenvelden, die de meest subtiele geuren verspreiden.

Waar staat Grasse om bekend?

Grasse is een stad in Frankrijk. De stad ligt in Zuid-Frankrijk, in het departement Alpes-Maritimes en is daar een onderprefectuur van. Grasse is vooral bekend vanwege de parfumindustrie, die bestaat uit de drie grote parfumhuizen van Galimard, Moulinard en Fragonard. In 1999 woonden er 43.874 mensen.

Welke Franse stad staat bekend om zijn parfumindustrie?

Grasse is dus vooral bekend om de parfumindustrie. De parfumindustrie in Grasse bestaat uit drie parfumhuizen: namelijk Fragonard, Galimard en Moulinard. In Grasse staat één van de grootste musea die de parfumhistorie laat zien in het Internationaal Museum van de Parfumerie.

Is Grasse een leuke stad?

Vandaag de dag is Grasse een erg leuke stad om te bezoeken. Er zijn vele bezienswaardigheden. Een van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad is het internationale Museum van de Parfum. Hier wordt de bezoekers een inzage geboden in de historie van de stad en haar parfumindustrie.

Wat te doen omgeving Grasse?

De beste attracties in Grasse

  1. Musee Fragonard. 1.148. Specialiteitenmusea.
  2. Gorges du Loup. 415. Kloven & ravijnen.
  3. Cathédrale Notre Dame du Puy. 279. Kerken & kathedralen.
  4. Musee International de la Parfumerie. 789. Specialiteitenmusea.
  5. Riviera Nature. 111.
  6. Villa Fragonard. 136.
  7. Domaine de La Royrie. Boerderijen.
  8. Petit Train de Grasse. 205.

Hoe is parfum ontstaan Frankrijk?

In de 19e eeuw konden we geuren uit de natuur namaken in een laboratorium en werden er nieuwe geuren gecreëerd. Dit gebeurde in het Franse plaatsje Grasse.

Adblock
detector