Welke Producten Bevatten Methylisothiazolinone?

Methylisothiazolinone (MI) wordt als bewaarmiddel toegevoegd aan dag- en hydraterende crèmes, mascara’s, shampoos, conditioners, vloeibare zepen en reinigingsdoekjes. Het doodt bacteriën, virussen en schimmels in water-gebaseerde vloeistoffen en crèmes. Zonder bewaarmiddel zouden deze producten onbruikbaar worden na ongeveer 2 weken gebruik.

Waar zit Methylchloroisothiazolinone in?

MI is een veelgebruikt conserveermiddel maar de gebruikte hoeveelheden in de producten zijn klein. MI zit bijvoorbeeld in persoonlijke verzorgingsproducten, was- en reinigingsmiddelen, verf op waterbasis en speelgoed (bijvoorbeeld slijm).

Waar zit Methyldibromo Glutaronitrile in?

Het zit onder de oksels als u deodorant gebruikt. Het zit rondom de anus bij het gebruik van vochtige toiletdoekjes. Werknemers in de metaalindustrie of schilders zullen het eczeem vooral op de handen, de onderarmen en soms in het gezicht krijgen.

Wat is een contactallergie?

Bepaalde chemische, plantaardige of metalen stoffen kunnen na contact met de huid zorgen voor een allergische reactie. Dit wordt een contactallergie genoemd.

Kan je allergisch zijn voor shampoo?

Sommige mensen zijn allergisch voor deze stof. Als je weet dat je allergisch bent voor cocamidopropyl betaïne, kun je beter kiezen voor producten zonder deze stof. Als (jonge) kinderen last krijgen van huiduitslag, jeuk of bultjes na wassen met een bepaalde zeep en/of shampoo, komt dit vaak door cocamidopropyl betaïne.

Waar zit geen Cocamidopropyl betaine in?

Alleen die cosmetica en huishoudelijke producten (vooral shampoo’s, zepen en andere schuimende toiletartikelen) gebruiken, waarvan de ingrediëntenlijst geen cocamidopropylbetaine bevat. Gelijkaardige stofnamen die wel toegestaan zijn bv. cocamide DEA, cocamido sulfosuccinaat, sodium cocoamphoacetate en betaine.

Waar zit Kaliumdichromaat in?

Wasmiddelen. Roestvrij staal. Leer in bijvoorbeeld schoenen, riemen en horlogebandjes. Schoensmeer.

See also:  Wat Voor Soorten Snoep Zijn Er? (Solution)

Waar zit nikkel in?

Nikkel komt voor in:

 • Metalen sieraden (kettingen, oorbellen)
 • Horloges.
 • Spijkerbroekknopen, schoen- en riemgespen, ritssluitingen.
 • Metalen BH-sluitingen en bh-beugels, corsethaakjes, jarretelles, drukknopen.
 • Steunzolen.
 • Metalen brilmontuur.
 • Vloeistoffen gebruikt voor het galvaniseren van metaal.
 • Sommige metalen gereedschappen.
 • Waar zitten conserveringsmiddelen in?

  Chemische stoffen die in kleine hoeveelheden groeiremmende eigenschappen hebben worden conserveermiddelen genoemd. Deze zuren werken het best bij een pH lager dan 5 dus in levensmiddelen die al een lage pH hebben: limonades, jam, kaas, yoghurt, kwark, margarine.

  Hoe herken je contactallergie?

  Symptomen bij contactallergie

  Zwellingen. Heftige jeuk. Ontstaan van bultjes die kunnen over gaan in vochtblaartjes. Vorming van kloven, verdikkingen van de huid en schilfering van de huid, dit gebeurt meestal na herhaaldelijk contact met het allergeen.

  Hoe ziet contactallergie eruit?

  Hierbij ontstaat na contact met de huid met een bepaalde stof bijna direct jeuk, roodheid en zwelling geeft. Deze directe reactie verdwijnt ook weer snel. Deze reactie ziet eruit als netelroos of galbulten. Een andere acute vorm ontstaat als de betreffende stof in combinatie met licht in contact met de huid komt.

  Hoe ziet allergie wasmiddel eruit?

  Irritatie: een rode, jeukende huiduitslag die meestal direct na contact met de aanstootgevende stof optreedt. De irritatie zal meestal vrij snel verdwijnen wanneer de irriterende factor wordt verwijderd. Allergische contactdermatitis: verschijnt ook als een rode, jeukende uitslag, maar meestal niet onmiddellijk.

  Wat als je allergisch bent voor zeep?

  U kunt eczeem krijgen door bijvoorbeeld zeep, schoonmaakmiddelen, bloemwater, metaal (bijvoorbeeld van sieraden), rubber of make-up. Dit heet contacteczeem. Als duidelijk is wat uw huid irriteert, kunt u proberen om dit niet meer aan te raken. Gebruik elke dag een verzachtende zalf of crème.

  See also:  Wat Doet Een Bij Met Honing? (Solution)

  Heb ik een allergische reactie?

  In het kort. Klachten bij een allergie zijn bijvoorbeeld jeuk of vlekjes op de huid, dikke oogleden, tranende ogen, kriebel in de neus, tintelingen van de tong, hoesten en niezen.

  Welke deo bij allergie?

  Deo voor gevoelige huid

  Zoals een allergische huidreactie, huidirritatie, eczeem en psoriasis. Dit type deodorant bevat geen parabenen, is parfumvrij en hyperallergeen. Een goede deo voor als je een gevoelige huid hebt, is Dermolin Anti-Transpirant Spray.

  Adblock
  detector