Hoe Kook Je Het Beste Asperges?

Bereiding

 • Schil de asperges met een dunschiller, houdt hierbij de puntjes intact.
 • Snijd het stugge onderste deel met een mesje weg.
 • Neem een bak met ijskoud water en voeg hier eventueel ijsklontjes aan toe.
 • Leg de asperges in de bak met ijskoud water.
 • Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
 • Kook de asperges in een ruime pan met water en een beetje zout. Haal de pan na 10 minuten van het vuur af en laat de asperges nog 5 tot 10 minuten nagaren in het kookvocht. Zo zorg je ervoor dat je asperges heerlijk zacht zijn voor je ze serveert. Asperges koken in een aspergepan Een aspergepan is een speciale pan om asperges in te koken.

  Hoe koken asperges als een pro?

  Asperges koken als een pro: dé tip. De beste tip die de aspergekweker kan geven is: blijf in de buurt van de pan en bereid tijdens het asperge koken alvast de andere ingrediënten van de maaltijd. De meest gemaakte fout tijdens het koken van asperges is wel dat de asperge te gaar wordt. En dat voorkom je door in de buurt van de pan te blijven.

  Hoe doe je de asperges in de Pan?

  Leg de asperges in de pan en zet ze net onder met koud water (of zet ze rechtop in de aspergepan met het kopje omhoog, deze mag 1 cm boven het water uitsteken. Doe wat zout en een snuf suiker bij het water en de asperges.

  Hoe snijd je asperges af?

  Snijd het kontje van de asperges af, deze is wat taaier, deze kun je prima bewaren en straks gebruiken in de aspergesoep. Leg de asperges in de pan en zet ze net onder met koud water (of zet ze rechtop in de aspergepan met het kopje omhoog, deze mag 1 cm boven het water uitsteken.

  See also:  Wat Eten Gorilla'S In De Dierentuin?

  Hoe lang moet je asperges koken?

  Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water. Breng ze aan de kook en laat ze 3 tot 4 minuten koken. Zorg dat de aspergepunten niet tegen de rand van de pan worden gedrukt. Haal de pan van het vuur en laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel staan.

  Hoeveel asperges heb je nodig per persoon?

  Hoeveel asperges heb je per persoon nodig? Normaal gesproken gaan ze voor een voorgerecht of een bijgerecht uit van 200 tot 250 gram per persoon en gebruik je de asperge als hoofdgerecht dan gaan ze uit van 500 gram per persoon.

  Kun je asperges een dag van te voren koken?

  Bussels verse witte asperges kunt u op voorhand schillen. Tot enkele uren vooraf is er geen probleem, maar overdrijf niet. Bewaar de geschilde asperges meteen in ijskoud water. Druppel er eventueel een beetje citroensap bij om het verkleuren te voorkomen.

  Hoeveel water moet er bij asperges?

  Plaats het mandje in de pan en vul met zoveel koud water tot de kopjes van de asperges net boven het water uitsteken. Zo koken de kopjes van de asperges niet mee, maar worden ze gestoomd. Voeg naar eigen smaak zout aan het water toe.

  Wat is het aspergeseizoen?

  Asperges uit Nederland zijn van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar. Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni).

  Waarom suiker bij asperges?

  En de reden waarom sommige mensen suiker toevoegen ( ik doe dat persoonlijk nooit ) is omdat dat de bitterheid van de asperges tegengaat.

  See also:  Eten Wat Vult?

  Hoeveel asperges van één plant?

  Uit een aspergeplant groeien per seizoen ongeveer 10 tot 15 asperges. Omdat asperge een meerjarig gewas is, groeit de asperge na het oogstseizoen door tot een plant met loof. In de herfst wordt dit loof geel en sterft af.

  Hoeveel asperges zitten in een kilo?

  Hoeveel asperges zitten er in een 1 kg geschilde asperges? – in 1 kg middelgrote geschilde asperges zitten ongeveer 16 tot 18 stuks. in 1 kg dunne geschilde asperges zitten ongeveer 25 tot 30 stuks. in 1 kg dikke geschilde asperges zitten ongeveer een 10-tal stuks.

  Hoeveel asperges in 500 gram?

  Hoeveel asperges per persoon? Als hoofdgerecht maak je ca. 10 stuks/500 gram asperges per persoon klaar.

  Hoe lang kun je schoongemaakte asperges bewaren?

  Hoelang blijven asperges goed? Losse witte asperges, vers en ongeschild, blijven in de koelkast 2 tot 4 dagen goed. Wikkel de witte asperges in een vochtige doek en bewaar ze onderaan in de groentelade. Verpakte asperges in schaaltjes zijn ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

  Hoe gekookte asperges opwarmen?

  Opwarmen in een pannetje op middelhoog voor of heel even in de magnetron (2-3 minuten op 600 Watt) kan ook. Bestrooi de warme asperges met peterselie naar smaak en serveer met de warme krieltjes, boterjus, de ham en het eitje.

  Kan men asperges opwarmen?

  Kunt u reeds gekookte asperges opnieuw opwarmen? Het is geen probleem de “Koningin van de groente” opnieuw op te warmen, omdat asperges tot de nitraatarme groente behoren.

  Hoe dunne asperges schillen?

  Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden.

  See also:  Hoe Lang Duurt Een Bestelling Bij Shein?

  Hoe maak je witte asperges schoon?

  Je kunt voor het schillen een speciaal aspergemes gebruiken, maar een doodgewone dunschiller werkt ook prima. Schil ze vanaf vlak onder het kopje in één lange beweging naar de onderkant toe. Druk hierbij niet op de asperge om te voorkomen dat je hem kneust of zelfs breekt.

  Hoe gezond is asperges?

  Asperges zijn goed voor het hele lijf

  Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

  Adblock
  detector