Wat Is Statiegeld Op Een Krat Bier?

Statiegeld wordt ook op bierflessen (€ 0,10) en kratten (€ 0,75/€ 1,50 voor halve/hele lege kratten) geheven. Voor een bierkrat met 24 flesjes wordt dus € 3,90 statiegeld gevraagd, voor een krat bier met 12 flesjes (bijvoorbeeld van Bavaria) € 1,95.

Kan je een incompleet kratje bier inleveren?

In sommige supermarkten moet je in een leeg krat wel één of twee lege flesjes doen omdat apparaat ‘m anders niet pakt. Anders kun je een leeg krat in de supermarkt pakken en die vervolgens in het apparaat zetten.

Hoe herken je een statiegeldfles?

Achterop het flesje, op het etiket, staat altijd aangegeven of er statiegeld op het bierflesje zit. Als er niks op het flesje staat, betekent dat dat er geen statiegeld op zit.

Kan je een leeg kratje bier inleveren?

De lege kratten en lege flessen bier kun je bij elke supermarkt in Nederland inleveren. De meeste supermarkten hebben hier een speciale afdeling voor met een speciale machine die de lege flessen en kratten innemen en automatisch alles bij elkaar optelt.

Welke bierflesjes statiegeld?

Er komt nog geen statiegeld op flesjes voor smoothies, sap of zuiveldranken, maar wij blijven ons ervoor inzetten dat dit er ook komt. Het bestaande statiegeldsysteem blijft verder intact met statiegeld op grote PET-flessen van 1 tot 3 liter (25 cent) en glazen bierflesjes (10 tot 20 cent).

Heeft Tripel Karmeliet statiegeld?

Je krijgt 0.10 euro terug aan leeggoed in de supermarkt. Ontdek ook Tripel Karmeliet op PerfectDraft, klik hier!

Hoe weet je of er statiegeld op een plastic fles zit?

De kleine plastic flesjes met water of frisdrank waar statiegeld op zit, zijn te herkennen aan een speciaal logo op het flesje. Dat logo zie je op de foto hieronder. De flesjes moeten het liefst onbeschadigd en met dop worden ingeleverd bij de inzamelpunten.

See also:  Waar Eten In Amsterdam?

Kan je Lidl flessen inleveren bij Albert Heijn?

Ja, de meeste lege flessen en bierkratten kan je bij jouw AH-winkel of bij de bezorger van je online boodschappen inleveren. Bij de flesinname in de winkel krijg je een bon die je bij de kassa weer kan laten scannen om je geld terug te krijgen.

Welke bierflesjes hebben geen statiegeld?

Uitzicht van het flesje

Op een Vichy flesje, zoals Hesbania BLND, heb je meestal al statiegeld betaald en deze kan je terug brengen naar de handelaar. Op een Longneck fles, zoals Keetje Trippel, wordt vaak geen statiegeld aangerekend en kan dus gewoon naar de glasbak.

Waar lege bierkratten?

Kratten kun je gewoon (tegen betaling van statiegeld) halen bij supermarkt of slijter.

Hoeveel statiegeld krat bier Hertog Jan?

In een krat 24×0,30 zit in totaal 7,20 liter. Op een krat 24×0,30 Hertog Jan Pilsener zit €3,90 statiegeld.

Hoeveel statiegeld is een krat Heineken bier?

Krat Heineken (inclusief 3,90 euro statiegeld), 24 flesjes.

Welke flessen hebben statiegeld?

Op welke flessen zit statiegeld? In Nederland zit er momenteel statiegeld op hervulbare glazen bierflesjes van 0,25 tot 0,5 liter en op grote PET-flessen voor frisdrank en water van 0,75 liter of meer. Meestal zijn dit anderhalve-literflessen.

Welke glazen flessen statiegeld?

In Nederland is er statiegeld voor grote kunststof flessen voor water of frisdrank vanaf 1 liter (€ 0,25) en kleine van minder dan 1 liter (€ 0,15), glazen bierflessen (€ 0,10 voor gewone en € 0,20 voor beugelflessen) en kratten (€ 0,75/€ 1,50 voor halve/hele kratten).

Kun je statiegeld flessen overal inleveren?

5. Waar kun je de statiegeldflessen dan inleveren? Op dezelfde plekken waar je ook je grote petflessen met 25 cent statiegeld inlevert, zoals de supermarkt. De bekende statiegeldmachines zijn zo aangepast dat ze nu ook de kleine flesjes met statiegeldlogo herkennen en dus een bedrag van 15 cent per flesje uitkeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector