Wat Mag Allemaal In De Gft Bak?

Wat hoort wel bij gft?

 • schillen en resten van groente, fruit en aardappelen.
 • resten van gekookt eten.
 • brood, deeg, rijst en pasta.
 • vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes)
 • pinda- en notendoppen.
 • eierschalen.
 • losse thee en koffiedik (zonder het zakje of filter)
 • brood en kaaskorsten (zonder plastic)
 • Tuin- en snoeiafval: wat met een snoeischaar doorgeknipt kan worden, mag in de gft-bak. Anders is het grof tuinafval. Kerstbomen mogen in de gft-bak als je ze klein maakt.

  Wat mag er allemaal in de groene container?

  Dit mag allemaal in de groene container:

 • Alle etensrestjes, gekookt, gebakken of rauw: groente, fruit, vis en graten, vlees en botten, pasta, rijst, brood…
 • Kaaskorsten zonder plastic.
 • Mest van kleine huisdieren.
 • Eierschalen en pinda- en notendoppen.
 • Is keukenrol gft?

  Ongekleurde en onbedrukte papieren servetten, tissues en keukenpapier waarmee je voedsel hebt opgedept (bijvoorbeeld bakvet uit een pan of gemorste saus), mogen bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft).

  Kan brood in de groene container?

  Van groente-, fruit- en tuinafval is het meestal wel bekend, maar wist u dat ook etensresten in de gft-bak of -container mogen? Denk hierbij aan pinda- en notendoppen, brood-, deeg-, rijst- en pastaresten, botjes, visgraten, eierschalen losse theeblaadjes en koffieprut.

  Kan hout in de groene container?

  Boomstronken en dikke takken hebben een andere afbreektijd en mogen daarom niet (heel) in de container. Een tip is om een houtversnipperaar in te zetten. De snippers mogen namelijk wél in de container.

  Waarom mogen theezakjes niet bij gft?

  Tip. Gooi koffiepads en theezakjes niet bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft), maar bij het restafval. In het filterpapier van koffiepads en de meeste theezakjes is kunststof verwerkt. Losse koffie en thee mag niet door de gootsteen, maar hoort in de gft-bak.

  See also:  Hoe Stoof Je Groenten?

  Is keukenrol restafval?

  Sanitair papier, zoals zakdoekjes, WC-papier, keukenrol en luiers mogen ook niet in de papierbak, evenals foto’s, carbonpapier, behang, vinyl of stickermateriaal, ordners en ringbanden. Vaak zit er ook plastic of plakband bij het papier. Dit hoort allemaal bij het restafval.

  Waar mag keukenrol in?

  Je kunt het in de prullenbak met restafval gooien, maar zo raakt die bak ook snel vol en het gaat misschien wel wat stinken. Goed, tijd voor het antwoord. Keukenpapier en zakdoekjes mogen bij het gft-afval, mits het ongekleurd en onbedrukt is!

  Waar hoort keukenrol?

  Als het keukenpapier of zakdoekje gekleurd is een printje heeft, dat doe je dat bij het restafval. Dit geldt ook voor wc-papier.

  Hoeveel groenafval mag je buiten zetten?

  Een tuinafvalzak mag max. 15 kg wegen. Per ophaalbeurt mag u max. 8 groene tuinafvalzakken buitenzetten.

  Wat kost een gft-bak?

  Tarieven gft

  Container Prijs/aanbieding Prijs/kg
  40 liter € 0,00 € 0,18
  120 liter € 0,00 € 0,18
  240 liter € 0,00 € 0,18

  Welke container mag hout?

  Grofvuil. Meubels, huisraad, hout en bouwafval. In een grofvuil container mag (bijna) alles, behalve gevaarlijke stoffen zoals verfresten en asbest.

  Welke container moet hout?

  Kleine stukken mogen bij het restafval. Of geef het hout een tweede leven: er is een markt voor tweedehands hout. Schoon hout (zonder impregneermiddel, lijm, houtrot of schimmel) gaat naar de spaanplaatindustrie of wordt verbrand in afvalenergiecentrales.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  Adblock
  detector